Mehmet Kırkıncı vefat etti

Bediüzzaman Said-i Nursi'nin talebelerinden ve Türkiye'nin manevi mimarlarından Mehmet Kırkıncı (88), Erzurum'da tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

Mehmet Kırkıncı vefat etti
25 Şubat 2016 Perşembe 10:40

Türkiye'nin manevi mimarlarından Mehmet Kırkıncı (88), bir süredir akciğer ve böbreklerinden rahatsızlığı nedeniyle Atatürk Üniversitesi Yakutiye Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavi görüyordu. Kırkıncı, akşam saatlerinde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Kırkıncı'nın cenazesinin, 26 Şubat'ta cuma namazının ardından defnedileceği öğrenildi.

Erzurum merkeze bağlı Gülüce köyünde 1928 yılında dünyaya gelen Mehmet Kırkıncı, uzun yıllar dini alanda eğitim gördü.

Isparta'da 1955 yılında Bediüzzaman Said-i Nursi ile tanışarak onun talebesi olan Kırkıncı, daha sonra Erzurum'da Risale-i Nur ve Arapça dersleri verdi.

Nur cemaatinin önde gelenlerinden olan Kırkıncı'yı, Erzurum programları sırasında geçen yıl ağustos ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ekim ayında da Başbakan Ahmet Davutoğlu ziyaret etmişti.

Erdoğan'dan Kırkıncı Hoca'nın ailesine taziye telefonu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum'un yetiştirdiği önemli din alimlerinden Mehmet Kırkıncı Hoca'nın vefatı nedeniyle Kırkıncı ailesine taziyelerini bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, Mehmet Kırkıncı Hoca'nın vefatından müteessir olduğunu ifade ederek, merhuma Allah'tan rahmet, aile bireylerine ve yakınlarına da sabır ve metanet diledi.


(AA)

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Allah rahmet eylesin.