Manisa Emniyet Müdürü görevden uzaklaştırıldı

Yürütülen "kelepçeli gözaltı" haberiyle ilgili soruşturmalar neticesinde Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, İçişleri Bakanlığınca, geçici olarak açığa alındı.

Manisa Emniyet Müdürü görevden uzaklaştırıldı
11 Kasım 2015 Çarşamba 23:27

Manisa'da yürütülen "paralel yapı" soruşturmasında "kelepçeli gözaltı" haberiyle ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatı ile soruşturma başlatıldı. Ayrıca İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'de konu ile ilgili soruşturma başlattı.

Yürütülen 
"kelepçeli gözaltı" haberiyle ilgili soruşturmalar neticesinde Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, İçişleri Bakanlığınca, geçici olarak açığa alındı.



İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Manisa'da yapılan "paralel yapı" operasyonunda, zanlıların kelepçeli olarak gözaltına alınmasıyla ilgili yürütülecek soruşturmanın selameti açısından, Manisa İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren'in 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na istinaden geçici olarak açığa alınarak görevinden uzaklaştırıldığı belirtildi. 

Devam eden soruşturma kapsamında Manisa’daki operasyonu yürüten organize ve mali şubelerden sorumlu müdür ve amirlerin de soruşturmaya dahil edileceği bildirildi.




Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla Manisa ve Eskişehir'deki "Paralel yapı" operasyonlarında başörtülü kadınlara kelepçe takılması ve İstanbul Beyoğlu'nda gençlere tokat atılmasıyla ilgili inceleme başlatılmıştı.




Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.