Manavgat'ta orman yangını; 1 yaralı

Manavgat Bucakşeyhler Mahallesi'nde 3 farklı noktada, nedeni belli olmayan orman yangını çıktı. Kısa sürece büyüyen yangına müdahale ediliyor.

Manavgat'ta orman yangını; 1 yaralı
20 Haziran 2016 Pazartesi 15:07

Manavgat'a 20 dakikalık uzaklıkta bulunan Bucakşeyler Mahallesi, Yer köprü mevkisinde belirlenemeyen nedenle orman yangını çıktı. Kısa sürede büyüyen ve etrafa yayılan alevler, bir anda her yeri  sardı. Bölgedeki rüzgarında etkili olmasıyla hızla büyüyen yangına, olay yerine gelen itfaiye ekipleri ile havadan helikopterler müdahale etmeye çalışıyor.

Yangının arazöze sıçradığını gören ve müdahale etmeye çalışan orman işçisi Abdullah Berk yaralandı. Hem Havadan hen karadan yapılna müdahaleler sonrasında yangının kontrol altına alındığı ifade edildi.

Manavgat'ın yine Bucakşeyhler Mahallesi'nde 2007 yılında çıkan orman yangınında 950 hektar ormanlık alan yanmıştı. Yangının olduğu bölgede bulunan ünlü manken Tuğba Özay'ın çiftliği de zarar görmüştü. 2008 yılında Manavgat'ın Taşağıl Beldesi Karabük Köyü'nde 31 Temmuz'da çıkan orman yangını 6 gün sürmüş, yangın sonrası 16 bin hektar verimli genç ormanlık alan yanmıştı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.