Madenlere güvenlik düzenlemesi geliyor!

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni kararla birlikte "İşyerlerinde Acil Durumlar Hakkında Yönetmelik"e uygun olarak ilk yardım donanımı sağlanacak.

Madenlere güvenlik düzenlemesi geliyor!
25 Mart 2016 Cuma 12:07

"İşyerlerinde Acil Durumlar Hakkında Yönetmelik"e uygun olarak ilk yardım donanımı sağlanacak karar Resmi Gazete'de yayımlandı. 'Öncelik güvenlik' olacak, bu karar sayesinde madenlerdeki güvenlik uygulamalarına yeni düzenleme geliyor.

"Maden İşyerlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliği"nde yapılan değişiklikle, kömür ve türevleri hariç olmak üzere yeraltı maden işyerlerinde acil durumlarda kullanılmak amacıyla sığınma odaları kurulacak. 

Resmi Gazete'de yayımlanan karar gereğince "İşyerlerinde Acil Durumlar Hakkında Yönetmelik"e uygun olarak yeterli ilk yardım donanımı sağlanacak. Yılda en az bir defa olan tatbikat, en geç 6 ayda bir yapılacak. Doldurma istasyonlarında bulunacak donanım sayısı ve ekipmanı, acil durumlarda o istasyondan yararlanması beklenen çalışan sayısının en az yüzde 10 fazlası olacak şekilde belirlenecek. Personel takip ve izleme sistemi ile hayat hattı 1 Ocak 2017'de yürürlüğe girecek. İşletmelerin yapısına uygun patlayıcı maddeler ve kapsüller kullanılacak.

Kaynak: Haber7

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
İş güvenliğinden taviz verilmemeli.