Lise öğrencilerinden Çanakkale Şehitlerine büyük vefa "UNUTMA"

Ankara Atatürk Lisesi 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma günü dolayısıyla okul koridorlarını 52 bin Çanakkale Şehidinin isimleriyle süsledi.

Lise öğrencilerinden Çanakkale Şehitlerine büyük vefa "UNUTMA"
12 Mart 2018 Pazartesi 15:35

52 bin Çanakkale şehidimizin adı okul duvarlarında sergilenecek. 

Ankara Atatürk Lisesi öğretmen ve öğrencileri Çanakkale Şehitlerinin isimlerini okul koridorlarına asta. 52 bin Çanakkale Şehidinin isimlerini tek tek kağıtlara yazan öğretmen ve öğrencilerin bu çalışmaya gösterdikleri özen ve titizlik göz yaşartıcı oldu. Vatanı canları pahasına koruyan tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun...

Ankara Atatürk Lisesinden şehitlere vefa etkinliği "UNUTMA

Çanakkle Cephesinde şehit düşen 52 bin şehidin adı ve rütbesi ve memleketi kağıtlara yazılıp okul koridorlarında sergilenecek.

BU BİR REKOR DENEMESİ

Vatan için en değerli varlıkları canlarını çekinmeden feda eden vatan evlatları 15 MART 2018 günü Atatürk Lisesi koridorlarında yaşatılacak.

Bin yıllık tarihimizin her anına damga vuran, istiklal ve istikbalimizin iman gücümüzün büyük fedakarlıklarla gösterildiği yer olan azmin ve vatan sevgisinin en güzel ve en manalı şekilde yansıdığı bu büyük destan; namusu bildiği milletinin ve vatanının geleceği için gözlerini bir an olsun kırpmadan canlarını vermeyi göze alan yüzbinlerce kahramanın kanlarıyla “Çanakkale Geçilmez” yazdığı bir coğrafyadır Çanakkale.

Bu yıl 103. yıldönümü gerçekleştirilecek “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi” 15 Mart 2018 Perşembe günü Ankara Atatürk Lisesinde yapılacak birçok anlamlı etkinliklerle bu edebi ruhu yaşatmaya devam edecektir.

14 Mart 2018 Çarşamba günü Ankara Atatürk Lisesi öğrencileri Görsel Sanatlar öğretmeni S.Barçın Gümüş’ün rehberliğinde “Unutma Diye” temalı çalışma hazırlamıştır.

Bu çalışmada Çanakkale Savaşları’ında ölen 50618 şehidin adı post-itlere yazılmış bu kağıtlar okulumuzun ana girişindeki duvarlara yapıştırılmıştır. Bu amaçla şehitlerimizin adı hem kalbimize hem de okulumuzun duvarlarına kazınmıştır.

1915 yılında Deniz ve Kara Savaşları’nda ölüme giden bu vatanı bize emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu zaferde payı olan tüm kahramanlarımızı rahmetle anıyoruz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gözüm - 6 yıl önce
Öğretmen ve öğrencileri yürekten tebrik ediyorum.
Avatar
Akif - 6 yıl önce
Siz var oldukça bu vatana kimse zarar veremez. Çok yaşayın...