Lauren Booth: "Erdoğan Müslümanlar arasındaki en cesur lider"

Eski İngiltere Başbakanı Tony Blair'ın baldızı olan ve yakın zamanda İslam'ı seçen ingiliz, gazeteci-yazar Lauren Booth, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkler için çok büyük bir lider, müslümanlar içinse en cesur lider olduğunu belirtti.

Lauren Booth: "Erdoğan Müslümanlar arasındaki en cesur lider"
31 Mart 2016 Perşembe 13:10

Eski İngiltere Başbakanı Tony Blair'in baldızı, gazeteci-yazar Lauren Booth ve müslüman olan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ankara'da tanıştığını belirterek, "Türkler için çok büyük bir lider olduğunu düşünüyorum. Erdoğan, Müslümanlar arasındaki en cesur lider." dedi.

Eski İngiltere Başbakanı Tony Blair'in baldızı Lauren Booth, bir sivil toplum kuruluşunun davetlisi olarak geldiği Konya'da, Türkiye ve bölge ile ilgili görüşlerini AA muhabirlerine anlattı.

Booth, Müslümanlığı kabul etmesine ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

"2006 yılında bir İngiliz televizyon kanalında gazeteci olarak çalışıyordum. Filistin'e birkaç kez gittim. Batı Şeria'da ve Gazze'de dolaşırken, insanlar ihtiyaçları olduğu halde benimle yiyeceklerini paylaşmak istiyor, beni evlerine davet ediyordu. 'Neden ihtiyacınız olduğu halde bana ikram ediyorsunuz' dedim. 'Dinimiz, kitabımız Kur'an bize böyle diyor' dediklerinde şaşırdım."

Müslümanları tanıdıkça ve İslam'ı öğrendikçe Müslüman olmaya karar verdiğini belirten Booth, "2010 yılında Müslüman oldum. Bu arada 13 yaşındaki kızım da 3 hafta önce Allah'a hamdolsun Müslüman oldu." diye konuştu.

"İslam dünyası Türkiye'yi izliyor" 

Booth, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ankara'da tanışma fırsatı bulduğunu belirterek, şunları anlattı:

"Erdoğan'la tanışmaktan çok memnunum. Türkler için çok büyük bir lider olduğunu düşünüyorum. Erdoğan, Müslümanlar arasındaki en cesur lider. Son 10 yılda 32 ülke gezdim. Türkiye beni en çok etkileyen ülke oldu. Okullarınız ücretsiz, sağlık sisteminiz ücretsiz, üniversiteleriniz ücretsiz


Kaynak: AA
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vahit - 8 yıl önce
Gel de bizim aklıevvellere anlat