'Kızılay Meydanı' adının değiştirilmesine itiraz reddedildi

Ankara Şehir Plancıları Odası'nın "Kızılay Meydanı" isminin, "15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı" olarak değiştirilmesine yönelik kararın yürütmesinin durdurulması talebi Ankara 3. İdare Mahkemesince reddedildi.

'Kızılay Meydanı' adının değiştirilmesine itiraz reddedildi
03 Şubat 2017 Cuma 20:33

FETÖ'cülerin 15 Temmuz’daki hain darbe girişimi sırasında demokrasi  destanının yazıldığı Kızılay Meydanı'nın adının, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde  "15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı" olarak değiştirilmesine yönelik,  Şehir Plancıları Odası’nın, "kararın iptali ve yürütmenin durdurulması " istemiyle açtığı davada, mahkeme  "yürütmenin durdurulması" istemini reddetti.   

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi; FETO terör örgütünün, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından,  8 Ağustos 2016 tarihinde yaptığı toplantıda, Kızılay Meydanı'nda darbe girişimine karşı halkın büyük bir direniş gösterdiği ve burada şehitler verildiği için oy birliğiyle, Kızılay Meydanı'nın adının, “15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı” olarak değiştirilmesini kararlaştırmıştı.   

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde tüm siyasi partilerin katılımıyla alınan bu karara karşı, TMMOB'a bağlı Şehir Plancıları Odası, Kızılay Meydanı'na “15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı" ismi verilmesine karşı çıkarak, "kararın iptali ve yürütmenin durdurulması” istemiyle dava açmıştı.

Şehir Plancıları Odası'nın, “15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı" isminin iptali ve yürütmenin durdurulması istemini değerlendiren Ankara 3. İdare Mahkemesi, oy birliğiyle Şehir Plancıları Odası'nın, "yürütmenin durdurulması" istemine  "ret" kararı verdi.  

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de mahkemenin kararını, Twitter hesabından takipçileriyle paylaştı.


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.