Kendini polis diye tanıtan Suriyeli dolandırıcı yakalandı

Antalya'da kendisini polis olarak tanıtan Suriyeli genç, iki vatandaşı dolandırıp evlerini sattırdı. Polisin takibi sonucu yakalandı.

Kendini polis diye tanıtan Suriyeli dolandırıcı yakalandı
03 Eylül 2016 Cumartesi 20:47

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde telefonla aradığı M.B.'ye kendisini polis diye tanıtıp iki dairesini sattırarak 243 bin lira, L.Ö. ve A.A.'nın da aynı yöntemle bir miktar paranın yanı sıra yüklü miktarda ziynet eşyasını dolandıran Suriyeli Mohammad Allımad, kaçmaya çalışırken polis operasyonuyla yakalandı.

Alanya'da telefonla aradığı L.Ö.'ye kendisini polis diye tanıtan 20 yaşındaki Mohammad Allımad, banka hesaplarının terör örgütü tarafından ele geçirildiğini, bu kişilere yönelik operasyon yaptıklarını, yakalanıncaya kadar para ve ziynet eşyalarının kendilerine teslim edilmesini istedi. Bunun üzerine L.Ö., sözde polis Mohammad Allımad'a, 3 bin 120 TL'nin yanı sıra 3 adet altın yüzük, 1 çift küpe ve 2 adet alyansı verdi.

Bir süre sonra dolandırıldığı anlayan L.Ö., polise başvurdu. L.Ö.'nün ifadesi üzerine özel bir ekip kuran Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği, güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyerek şüpheliyi tespit etti. Yapılan fiziki takip sonunda Mohammad Allımad, Alanya Belediye Mezarlığı yakınında yakalanarak gözaltına alındı.

YÖNTEM AYNI: 'HESAPLAR TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN ELE GEÇİRİLDİ'
Şüphelinin yapılan sorgusunda, aynı yöntemle A.A.'yı 14 bin TL, 12 adet çeyrek altın, 14 adet altın zincir, 2 adet altın bileklik, 1 adet burma bilezik, 1 adet 5'i bir yerde altın, 3 adet altın set, M.B.'yi ise 2 tapulu evin satışını yaptırarak toplam 243 bin TL dolandırdığı ortaya çıktı. Şüpheli Allımad, dolandırdığı paraları Şanlıurfa'daki bir tanıdığına havale yoluyla gönderdiğini iddia etti.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Mohammad Allımad, çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.