Kendi elektriğini üreten okul Muş'ta

Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, hazırladıkları yenilenebilir enerji projesiyle enerji ihtiyaçlarının yarısını kendisi karşılıyor. Güneş panellerinin bakımını ise okulun elektrik bölümü öğrencileri yapıyor.

Kendi elektriğini üreten okul Muş'ta
11 Şubat 2017 Cumartesi 20:22

Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansının (DAKA) desteklediği projeyle enerji ihtiyacının yarısını kendisi karşılıyor.

Elektrik ihtiyacını güneş enerjisinden üretmeyi planlayan okul idaresi, "Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Kullanılması Programı" kapsamında proje hazırlayarak DAKA'ya sundu.

200 bin lira bütçeli olan proje kabul edildi ve okulun çatısına 260 güneş paneli ile rüzgar gülü yerleştirilerek, enerji üretimine başlandı.
Okul Müdürü Ekrem Erliği'in belirttiğine göre kurulan sistemle 60 kilowat elektrik üretiliyor.

Okulun çatısındaki rüzgar gülü, öğretmenler odasının tüm gün aydınlatmasını sağlıyor. 

Güneş panellerinin bakımı ise okulun elektrik bölümü öğrencileri tarafından yapılıyor.

İhtiyacın %50'sini karşılıyor

Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ekrem Erliğ projeyle elektrik faturalarının 10 bin liradan 5 bin liraya düştüğünü söyleyen Okul Müdürü Erliğ, elektrik ihtiyacının yüzde 50'sinin karşılandığına vurgu yaparak, sistemin 6 yıl içerisinde kendi masrafını çıkaracağını belirtiyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.