Kartal bebek için Türkiye seferber oldu

Kalp yetmezliği hastalığına sahip olan Kartal bebek için başlatılan kampanya için Türkiye seferber oldu. Kampanya tam 19 saat sonra istenilen miktarın toplanması ile sona erdi.

Kartal bebek için Türkiye seferber oldu
04 Temmuz 2017 Salı 17:40

20 günlükken kalbine giren bir enfeksiyon sonrası kalp yetmezliği yaşamaya başlayan ve şuan 10 aylık olan Kartal bebek için sosyal medyadan başlatılan kampanyada amaca ulaşıldı. Kampanyaya ünlüler ve futbol kulüpleri de destek verdi.

Hayata tutunmaya çalışan Kartal bebeğin kalp nakli için Akmanya'ya başvurusu kabul edildi. Bunun üzerine Kartal bebeğin ailesi "Ancak sigortamız olmadığı ve Almanya vatandaşı olmadığımız için Kartal'ın kalp nakli sırasına girip ameliyat olması için 1.099.000 euroya ihtiyacımız var" çağrısı yaptı.

Twitter'da #kartalbebekiçinkalpnakli hashtagi oluşturuldu.

Sosyal medyadaki bu kampanyaya ünlülerde dahil olmak üzere birçok insan yardımcı olmaya çalıştı.  Şahan Gökbahar ve İrem Derici sosyal medyadan desteklerini iletti. Gökbahar kampanyaya 20 bin lira bağış yaptığını söylerken Derici de, "tımarhane görev başına!!! can vermezsek ne kalır bize bizden? birgün hepiniz anne baba olacaksınız, haydi canlar yayalım, can olalım n'olur!" diyerek çağrıda bulundu.

Kampanya yapılan seferberlik sonucu 19 saat sonra miktarın toplanması ile sona erdi. 

Kampanyanın tamamlanmasının ardından Kartal bebeğin annesi Ahu Kahraman Instagram hesabından şunları söyledi:

"Sadece 19 saatte Kartal'a kalp, kan, nefes olduğunuz için nasıl teşekkür edeceğimizi bilemez bir haldeyiz. İlk etapta bizi bekleyen tedavi masrafının tamamı toplandı. Önümüzde çok uzun bir yol var. Ama dün gece gördük ki bizi bu yolda yalnız bırakamayacak, düşmemize izin vermeyecek koca bir ülke var. Allah hepinizden razı olsun, hiçbirinizin ayağına taş değdirmesin. Bundan sonra tek ihtiyacımız dua..."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.