Kamuya ait taşınmazlar karakol olacak!

Kamu taşınmazlarına ilişkin yeni bir düzenlemeye gidiliyor. Buna göre, Doğu ve Güneydoğu Bölgelerinde kamu taşınmazları karakola dönüştürülecek.

Kamuya ait taşınmazlar karakol olacak!
09 Ağustos 2016 Salı 11:49

Kamu taşınmazları karakol olacak. Yeni düzenleme ile Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde bulunan kamu kurumlarına ait taşınmazlar Bakanlar Kurulu kararıyla İçişleri Bakanlığı'na devredilecek.

Doğu ve Güneydoğu'da karakol inşaatlerı devam ederken süreci hızlandırmak için yeni bir adım atılıyor. İçişleri Bakanlığı'na devredilecek olan kamu taşınmazları karakola dönüştürülecek. Taşınmazların bedeli valilikler tarafından belirlenecek ve taşınmazların bedeli için itirazlar Danıştay'a yapılacak.

Türkiye genelinde 278 karakolun inşaat çalışmalarını hızlandırmak için yasal düzenlemeye gidiliyor. İçişleri Bakanlığı'nın yasa çalışmasına göre karakolların yapımı daha da kolaylaşacak. Buna göre bakanlık, valiliklerin tespit ettikleri taşınmazları, Bakanlar Kurulu kararıyla güvenlik gerekçesiyle devralabilecek. Taşınmazların bedeline yönelik itirazlar, daha önce olduğu gibi Bölge İdare Mahkemelerine yapılamayacak. İtirazlar, doğrudan Danıştay'a yapılacak. Böylece operasyon bölgelerinde acil ihtiyaç duyulan karakolların yapımı hızlanacak. İmar değişiklikleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılacak.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde hendek ve barikatların kaldırılması amacıyla yapılan "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu"nun ardından benzer olayları engellemek ve güvenliği sağlamak amacıyla geçici güvenlik noktası ve karakol kurulmaya başlanmıştı. Bu çerçevede Hakkari'de, Eski Kışla ve Esentepe mahallelerindeki karakolların yapımı tamamlandı. Meskün mahal operasyonlarının bittiği yerlerden başlayarak Güneydoğu'dan Batı illerine doğru kent merkezleri ve ilçelerde özel eğitimli personelin görev yapacağı 278 karakolun yapım çalışmaları devam ediyor.

Kaynak: HaberTürk

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.