Kaan bebek için 2 haftalık anne sütü toplandı

Bursa'da trafik kazasında hayatını kaybeden 8 aylık hamile Tuğba Dilmeç'ten sezaryenle alınan Kaan bebek için başlatılan "anne sütü" kampanyasında, 2 haftalık ihtiyacı karşılayacak anne sütü toplandı.

Kaan bebek için 2 haftalık anne sütü toplandı
17 Ekim 2016 Pazartesi 16:56

Bursa'da trafik kazasında hayatını kaybeden 8 aylık hamile Tuğba Dilmeç'ten sezaryenle alınan Kaan bebek için başlatılan kampanyada, 2 haftalık ihtiyacı karşılayacak anne sütü toplandı.

Annesi organlarıyla 6 hastaya hayat veren Kaan bebeğin tedavisine, Bursa Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesinde devam ediliyor.

Kaan bebek için Türkiye'nin her yerinden yüzlerce kişinin destek verdiği "anne sütü" kampanyası da sürüyor. Kuvözde tutulan ve henüz gelişimini tamamlayamayan Kaan bebek, gelen anne sütleriyle hayata tutunmaya çalışıyor.

Bebeğin teyzesi Derya Dilmeç, 35 yaşındaki kardeşi Tuğba'yı çok acı şekilde kaybettiklerini bu durum nedeniyle Kaan bebek için çok acil süt ihtiyacının ortaya çıktığını, bu süreçte kendilerine Türkiye'nin her yerinden süt gelmeye başladığını anlattı. Dilmeç, ''Yardım için bizi arayan, sütlerini hastaneye ya da bizlere ulaştıran tüm hayırseverlere teşekkür ediyoruz.'' dedi.

Kaan'ın 2 haftalık süt ihtiyacının karşılandığını ifade eden Dilmeç;

"Tabii sonrasında ihtiyacımız mutlaka devam edecektir. Bu süreçte yeni doğum yapmış anneler Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesine giderek yeni sağılmış sütlerini başka ihtiyacı olan bebekler için de verebilir. Şu anki ihtiyacımız karşılanmış, hastanedeki stoklarımız dolmuş durumda. Kaan bebek için gelen sütlerin diğer çocuklarla da paylaşılabileceğini hastane yönetimine söyledik. Bebeğimizin durumu biraz daha iyiye gidiyor. Anne sütünü damla damla alarak, enfeksiyonlara açık olan küçücük bedeni iyileşme sürecine girdi diyebiliriz.'' dedi.

Merkez Yıldırım ilçesinde 11 Ekim'de geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan 8 aylık hamile Tuğba Dilmeç, Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılmış, karnındaki bebek, kadın doğum, genel cerrahi ve beyin cerrahi uzmanlarının müdahalesi sonucu sağlıklı şekilde sezaryenle alınmıştı. Anne Tuğba Dilmeç ise hayatını kaybetmişti. Önceden organ bağışı taahhüdünde bulunan kadının kalbi, karaciğeri, korneaları ve böbrekleri, 6 hastaya hayat olması için nakledilmek üzere alınmıştı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.