İstanbul'un Fethi için 1453 kamyonla rekor denemesi

İstanbul’daki 3. havalimanının inşaatını yürüten şirket 1453 kamyonla İstanbul’un fethinin 564’üncü yıldönümünü kutlamak için rekor denemesi yaptı.

İstanbul'un Fethi için 1453 kamyonla rekor denemesi
29 Mayıs 2017 Pazartesi 13:51

İstanbul’da yapımı devam eden 3. Havalimanı'nda İstanbul’un fethinin 564’üncü yıldönümünü nedeniyle rekor denemesi yapıldı. Havalimanı inşaatını yürüten şirket tarafından yapılan deneme fethe özel 1453 kamyon ile yapıldı.

Havalimanının 1 numaralı pistinde gerçekleştirilen kortej için toplamda 3 bine yakın kişi görev aldı. Kamyonların geçidi 1 saat 47 dakika, hazırlıkları ise yedi saat sürdü. Geçit töreni için 2 bin 200 adet kamyon makine parkında hazır olarak bekletildi. 

Guinness rekoru denemesi,  ‘En Uzun Kamyon Geçidi’ kategorisi için Hollanda’da da 416 kamyonluk geçit yapılmıştı. 

‘Erişilmesi zor bir görev’ yaptıklarını dile getiren Üstlenici firma İGA Havalimanları İnşaatı CEO’su Yusuf Akçayoğlu, “Bir çağın sona erip başka bir çağın başlamasına vesile olan fetih ruhunda olduğu gibi, bizler bir araya geldiğimizde neler yapabileceğimizi her daim göstermiş bir milletiz. İstanbul Yeni Havalimanı da tamamlandığında havacılık alanında eminim ki bir dönemi kapatıp yeni bir dönemi başlatacaktır” diye konuştu. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.