Irak ve Suriye'ye kara harekatı iddiaları

TSK'nın Kuzey Irak ve Kuzey Suriye bölgelerinde kapsamlı bir kara harektı yapacağı ifade ediliyor.

Irak ve Suriye'ye kara harekatı iddiaları
11 Kasım 2015 Çarşamba 06:25

 Bir süredir her iki ülkeden Türkiye içine sızan teröristlerin temizlenmesi ile Kuzey Suriye'deki PYD unsurlarının Fırat'ın batısına geçmesini engellemek için TSK'nın Suriye ve Irak'a operasyon yapacağı konuşuluyor. 

Kuzey Suriye bölgesinde IŞİD hedeflerinin karadan temizlenmesi amacıyla harekete geçeceği iddia edilen TSK'nın Azez ve Cerablus arasını terörden arındırılmış bölge ilan etmesi tartışmaları devam ediyor. Bölgede PYD unsurlarının hareketlerini yakın takibe alan skeri ve sivil istihbarat Fırat'ı batısını kırmızı çizgi olarak kodlamış durumda. 

Öte yandan İkiyaka dağlarının da terörden tamamen temizlenmesinin ardından Kuzey Irak bölgesinden sızma yapacak teröristlere karşı da kapsamlı bir harekat planı yapıldığı konuşuluyor. Çeşitli askeri teçhizatın sınır hattına yığıldığı belirtilirken bölgedeki çeşitli unsurların da kara operasyonu için hazırlandığı ifade ediliyor. 

Kış üstlenmesine geçen PKK'nın bölgeden tamamen sökülüp atılması için çalışmalarına devam eden TSK kara ve hava unsurlarıyla büyük ve kapsamlı bir harekat yapabilir. Aralık ayının TSK açısından sıcak geçeceği belirtilirken bölgesel caydırıcılığın da iki ülkedeki kara operasyonları ile yeniden tesis edilmesi amaçlanıyor. 

Kaynak: Yeni Şafak

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.