İBB'den havalimanı taksi duraklarına ilişkin açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), havalimanı taksi duraklarının tüm taksiler tarafından kullanılmasına ilişkin çıkan haberler üzerine bir açıklamada bulundu. İşte İBB'nin söz konusu açıklaması...

İBB'den havalimanı taksi duraklarına ilişkin açıklama
31 Mayıs 2017 Çarşamba 13:00

Havalimanı taksi duraklarını tüm taksiler kullanabilir mi? Son günlerde bazı internet sitelerinde çıkan haberler üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından açıklama yapıldı. 

İBB açıklamasında, bazı internet sitelerinde UKOME'nin aldığı karar ile, kentteki tüm taksilere havalimanlarından müşteri alabilme imkanı getirildiği iddiasına ilişkin açıklama yapılması gereği doğduğunu kaydetti. Açıklamada, söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığı, havaalanlarına dışarıdan yolcu getiren taksilerin, dönüş istikametinde yolcu alabilmeleri hususunun görüşüldüğü ve konunun tüm tarafların katılımı ile gerçekleştirilecek bir Alt Komisyon toplantısı ile değerlendirilmesine karar verildiği belirtildi.

İBB tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"HAVAALANI TAKSİ DURAKLARININ TÜM TAKSİLER TARAFINDAN KULLANILMASI İDDİASINA AÇIKLAMA

Bazı internet sitelerinde UKOME'nin aldığı karar ile, kentteki tüm taksilere havalimanlarından müşteri alabilme imkanı getirildiği iddiasına ilişkin açıklama yapılması gereği doğmuştur.

Bazı internet sitelerinde yeralan; İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) aldığı karar ile, kentteki tüm taksilere havalimanlarından müşteri alabilme imkanı getirildiği, UKOME Toplantısında şehirdeki tüm taksicilerin havalimanlarından müşteri alabilmesinin karara bağlandığı ifadeleri gerçeği yansıtmamaktadır. Şöyle ki:  

Söz konusu 25.05.2017 tarih ve 2017/4-5 sayılı UKOME kararı ile İstanbul Atatürk ve Sabiha Gökçen havaalanlarına dışarıdan yolcu getiren taksilerin, dönüş istikametinde yolcu alabilmeleri hususu görüşülmüş ve konunun tüm tarafların katılımı ile gerçekleştirilecek bir Alt Komisyon toplantısı ile değerlendirilmesine karar verilmiştir.
 
Haberde geçen ifade de olduğu gibi havaalanları içerisindeki taksi duraklarının umuma açık taksi durağı olarak değerlendirilmesini gerektiren herhangi bir karar alınmamıştır.
 
Karar konusu Alt Komisyon toplantısı en kısa sürede İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı koordinatörlüğünde düzenlenerek ilgililerine ve kamuoyuna konu hakkında bilgi verilecektir."
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.