Hanımdan izinsiz altın bozdurulamaz

Eşine boşanma davası açan bir kadın, düğünde takılan altınlarını Yargıtay'ın kararıyla kocasından geri aldı.

Hanımdan izinsiz altın bozdurulamaz
02 Şubat 2017 Perşembe 19:59

Yargıtay 2. Hukuk Dairesinin verdiği karara göre düğünde takılan takılar, gelinin onayı olmadan hiçbir şekilde kullanılamayacak. Edirne'de, istemediği halde eşinin ailesiyle oturulmaya zorlanan ve şiddete maruz kalan bir kadın eşine boşanma davası açtı.

Kadın düğün takılarının da kendisine iade edilmesini talep etti. Aile Mahkemesi boşanmaya onay verdi. Ancak "Takıları evin ihtiyaçları için kullandım" diyen kocayı haklı bularak, takıların iade talebini reddetti.

Yargıtay'a giden dava dosyasında karar değişti, düğün takılarının tümünün kadına iade edilmesine karar verildi. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Avukat Cevat Kazma; 

"Yargıtay geçmiş yıllarda verdiği kararlar ile düğün takılarının kadına ait olduğunu belirtiyordu. Bu karar sayesinde takıların kadından izinsiz kullanılamayacağı da vurgulandı. Kararda, takılar ev ihtiyaçları için harcanmış olsa dahi kadının rızası olduğu ispat edilmeli deniyor. Yani koca eşinden aldığı izni ispat etmek zorundadır. Aksi bir durumda ise koca takıları iade etmekle yükümlüdür" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.