Hamsi bu yıl az mı olacak?

Hamsi bu yıl bol olmayabilir. Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, hamsinin Karadeniz'deki varlığına ilişkin açıklamada bulundu. İşte hamsinin bu yıl ki durumu...

Hamsi bu yıl az mı olacak?
20 Ekim 2016 Perşembe 13:58

Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, bu kış hamsinin bol olmayabileceğini söyledi. Başkan Arslan, şu ana kadar hamsinin Karadeniz'de kendisini göstermediğini, bu kış hamsinin bol olmayabileceğini ifade etti.

Açıklamasında, hava şartlarının uygun gittiği sürece kasım ve aralık ayına kadar avcılığın devam edeceğini belirten Arslan, "palamut geçtiğimiz aylardaki gibi bol ve ucuz olmayacak." dedi.

Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, palamutla başlayan avcılık sezonunda yaklaşık 1,5 ay geçtiğini belirterek, son günlerde bölgedeki hava muhalefetinden dolayı palamudun kendini göstermediğini söyledi.Ancak bu durumun palamut avcılığında sona gelindiği anlamına gelmediğini vurgulayan Arslan, "Hava şartları uygun gittiği sürece kasım ve aralık ayına kadar avcılık devam edecek, ama şunu söyleyebilirim palamut geçtiğimiz aylardaki gibi bol ve ucuz olmayacak. Bundan sonra balık eskiye göre daha az miktarda avlanacak." diye konuştu.

Arslan, şu anda hamsinin durumunun belirsiz olduğunu ifade etti ve şunları kaydetti:

"Siz de takdir edersiniz ki geçen yıl eylül ayında hamsi avlanmaya başlanmıştı, Ekim ayının ortasındayız ancak hamsi Karadeniz'de kendini göstermedi. Bu da şu demektir; bu sene hamsi için umutlu bir şey şu anda söyleyemiyoruz.

Denizde palamut avında olan tekneler hamsiye rastlamış olsaydı hamsi avlarlardı. Bu da şu demektir; şu anda hamsi sürülerine Karadeniz'de rastlamamışlar. Hamsi için biraz bekliyoruz. Tekneler Karadeniz'de hamsiyi buldukları zaman zaten avlayacaklar onun için biraz bekleyeceğiz. Geçtiğimiz yıllar kadar bol olmayabilir."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.