Hacı Bayram'ın tarihi cep telefonlarına taşındı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Hacı Bayram-ı Veli Camii ve çevresindeki tarihi mekanların hikayelerini, akıllı telefon uygulamasıyla ceplere taşındı. Böylece bölgeyi gezen vatandaşlar, tarihi mekanlar hakkında kolayca bilgi sahibi olabiliyor.

Hacı Bayram'ın tarihi cep telefonlarına taşındı
18 Nisan 2017 Salı 18:32

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Hacı Bayram-ı Veli Camii ve çevresinde bulunan tarihi mekanların hikayelerini Cep’e taşıdı. Müze ve Tarihi mekanlar hakkında bilgi veren uygulama, mobil cihazlara kolayca indirilebiliyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen uygulamada, Android işletim sistemli akıllı telefonlarda Play Store aracılığıyla, İOS işletim sistemi için de Apple Store aracılığıyla işlem yapılıyor. Arama motoruna “Ankara Asist” yazılarak girilen uygulama, ücretsiz olarak indirilebilir. İndirilen uygulama, otomatik olarak telefonlara yükleniyor. Ankara Asist uygulamasıyla vatandaşlar tarihi bölgeleri gezerken, mekanlar hakkındaki bilgilere hem yazılı hem de sesli olarak erişilebiliyor. 
Ankara Asist sesli rehberlik sisteminin kurulu olduğu mekanlarda mobil cihazları üzerinden bulunulan konumla ilgili rehberlik sisteminden temassız olarak faydalanılabiliyor.

TARİHİ MEKANLAR UYGULAMADA…

Uygulamayla birlikte Hacı Bayram- ı Veli Türbesi, Hacı Bayram Çilehanesi, Roma dönemi eserlerinden Agustus Tapınağı, Hacı Bayram Camii çevresinde yer alan diğer tarihi camilerden Ahi Turan Camii, Ahi Yakup Camii, Şeyh İzzettin Camii ve Balaban Camii sesli rehberden anlatılıyor. Yine bu bölgede bulunan türbelerden Gül Baba Türbesi, Şeyh İzzettin Türbesi ile ziyaret edilebilecek mekanların bilgileri uygulamada yer alıyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 7 yıl önce
Güzel bir çalışma olmuş.