FETÖ'nün MEB imamı yakalandı

FETÖ'ye yönelik soruşturmalar kapsamında güvenlik ekipleri MEB'in imamı olduğu iddia edilen bir kişi ile toplam 16 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların içerisinde MEB şube müdürüde yer alıyor.

FETÖ'nün MEB imamı yakalandı
24 Ağustos 2016 Çarşamba 14:13

Fethullahçı Terör Örgütü'ne yönelik operasyonlar devam ediyor. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ'cü militanlardan Milli Eğitim içerisine sızmışlar tek tek temizleniyor. Adana Emniyet ekipleri eş zamanlı olarak yaptığı baskınlarda, 2013 yılından bu yana İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli ve MEB'in imamı olduğu iddia edilen Y.Y ile yardımcısı B.G'nin de aralarında bulunduğu 16 kişiyi gözaltına aldı. 

Yapılan operasyonlarda gözaltına alınanların içerisinde Adana Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde görev yapan Şube Müdürü A.A'nın da olduğu ifade edildi. Emniyete getirilen şüpheliler, burada yapılan işlemlerin ardından adliyeye sevkedildi.  MEB imamı Y.Y'nin örgüt içindeki öğretmenlerin tayin, himmet paralarının toplanması işlerinin yapılmasının yanı sıra özellikle liselerdeki başarılı öğrencileri belirleyip bunları kendi dersanelerine yönlendirip örgüte kazandırmaya çalıştığı iddia ediliyor. 

Konu ile ilgili soruşturma devam ediyor. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.