Facia sona anda engellendi, Lice'de cami yakınında 200 kilo patlayıcı bulundu

Diyarbakır Lice'de güvenlik güçleri, PKK'lı teröristlerin Kali Camisi yanına yerleştirdiği 200 kilo patlayıcıyı buldu.

Facia sona anda engellendi, Lice'de cami yakınında 200 kilo patlayıcı bulundu
27 Nisan 2016 Çarşamba 15:49

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. Lice'de PKK'lı teröristlerin Kali Camisi yakınında bulunan bir yapıya yerleştirdiği 200 kilo patlayıcı, güvenlik güçeri tarafından bulundu.

Sansasyonel eylem hazırlığında bulunduğu söylenen PKK'nın, güvenlik güçlerine yönelik bir saldırı gerçekleştirme istihbaratı sonrası  Diyarbakır Valiliği, Lice İlçesi'nde güvenlik güçlerine yönelik sansasyonel eylem hazırlığı ihbarı üzerine operasyon düzenlendiğini açıkladı.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, Lice Emniyet Amirliğine bağlı ekiplerin, Kali Camisi yakınında bulunan, Mulla Mahallesi Diyarbakır Caddesinde bulunan bir yapıda, çok miktarda patlayıcı madde düzeneği hazırlandığını tespit ettiği belirtildi.

Valilik tarafından yapılan tam açıklama şu şekilde;

"Güvenlik önlemlerinin alınması ardından bahse konu adreste arama gerçekleştiren güvenlik güçleri, büyük bir varil içerisinde kablo düzeneği olduğunu tespit etti. Güvenlik güçleri tarafından yolun araç ve yaya trafiğine kapatılmasının ardından olay yerine bomba imha uzmanları çağırıldı. Lice Jandarma Komando Alay Komutanlığı'na bağlı Bomba İmha Uzmanı ekip tarafından bomba dedektör köpeği ile yapılan incelemede, plastik varil içerisinde, yaklaşık 200 kilogram ağırlığında amonyum nitrat ile güçlendirilmiş el yapımı patlayıcı olduğu tespit edildi. Varildeki patlayıcı düzeneği etkisiz hale getirildikten sonra el yapımı patlayıcı olay yerinden kaldırıldı. Güvenlik güçleri tarafından boş araziye götürülen patlayıcı madde kontrollü bir şekilde imha edildi. Olayda herhangi bir can kaybı veya yaralanma yaşanmadı. Yapılan araştırmalarda başka bir el yapımı patlayıcıya ve şüpheli şahısa rastlanmadı."


Etiketler; #Diyarbakır Lice
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.