Erdoğan: Eğitimde istenilen noktaya gelmedik!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve 11. Cumburbaşkanı Abdullah Gül, Birlik Vakfı'nın 30. yıl kutlamaları programına katıldı.

Erdoğan: Eğitimde istenilen noktaya gelmedik!
27 Aralık 2015 Pazar 15:25

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve 11. Cumburbaşkanı Abdullah Gül, Birlik Vakfı'nın 30. yıl kutlamaları programına katıldı.

Törene katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında önemli noktalara vurgu yaptı.

Erdoğan'ın konuşmasında, iktidarda oldukları 13 yıl boyunca her alanda büyük başarılara imza attıklarını ama maalesef eğitim ve kültür alanında henüz istenilen noktaya  gelmediklerini kaydetti.

Eğitimde fiziki imkanları geliştirdiklerini belirten Erdoğan, "eğitimin içeriği konusunda çocuklarımızı medeniyet tasavvurumuza uygun noktada yetiştirme hususunda aynı başarıyı gösteremediğimizi belirtmek isterim." şeklinde konuştu.

Ayrıca, müfredatı süratle geliştirmek gerektiğini, bunun halledildiği zaman gençliğin çok daha farklı bir şekilde gelişeceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, aynı şekilde kültür konusunda yapılanlarla yapılması gerekenler arasında çok büyük farklılıklar olduğunu ifade etti.

Erdoğan konuşmasında, DAEŞ ve YPG'nin de PKK gibi bir yapı olduğuna ve aralarında hiç bir fark bulunmadığını kaydederek "Bu karanlık yapılar bölgedeki kirli yapıların truva atına dönmüştür. Bunları ortaya çıkaran besleyen de rejimin ve onun arkasındaki güçlerin kendisidir." dedi.

Ayrıca Başika'da bulunan akeri varlıkla ilgili olarak, eğitimi veren kardeşlerimizin korunması için orada bulunmak zorunda olduklarını belirten Erdoğan, "bunu yapmaya mecburuz" şeklinde konuştu.

Birlik Vakfı 30. yıl programına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Muş, AK Parti İstanbul Milletvekili Hayati Yazıcı, İBB Başkanı Kadir Topbaş, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ve çok sayıda davetli katıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kaleli - 8 yıl önce
Çok doğru..eğitim sorunu bu memleketin yıllanmış meselesi..umarım MEB de farkına varır..