Erdoğan'dan 1128 akademisyene sert ifadeler!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri Ticaret Odası 120. Onur Yılı etkinliğinde konuştu. Erdoğan devleti suçlayan bildiriye imza atan 1128 akademisyene tepki gösterdi.

Erdoğan'dan 1128 akademisyene sert ifadeler!
24 Ocak 2016 Pazar 21:30

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri Ticaret Odası 120. Onur Yılı etkinliğinde konuştu. Erdoğan devleti suçlayan bildiriye imza atan 1128 akademisyene tepki gösterdi.

Terörle mücadelede devleti açıkça suçlayan bildiriye imza atan 1128 akademisyene tepki gösteren Erdoğan, bildiriye imza atan akademisyenlere "sözde akademisyen" diyerek tepkisini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bildiriye imza atan akademisyenlerin Devlet Kürtleri öldürüyor diyen 1128 akademisyenin hiç o bölgelere gidip bölge halkıyla görüşmedikleri halde devleti suçladıklarını belirterek, "Devlet Kürtleri öldürüyor diyorlar. Elinize, dilinize dursun. Bunu diyenler 1128 sözde akademisyen. Hayatta o bölgelere gidip, bölge halkıyla görüştükleri yok. Biz kefenimizi giydik bu yola öyle çıktı. Bu ülkede bölücülük, ayrımcılık yok, olmayacak. Biz tek milletiz. Devlet içinde devleti asla kabul edemeyiz. Buna karşı mücadeleyi veriyoruz ve vereceğiz. Bu toprakların içerisinde yer alanlar, bu hukuk devleti içinde yasalara uymak zorundadırlar. Kimse bu vatan toprakları üzerinde operasyon yapamaz. Yapan olursa bu milletin ta kendisini karşısında bulur" açıklamasında bulundu.

Terör örgütü PKK'lı militanların Diyarbakır'da karne günü bir okula bomba attığını hatırlatan Erdoğan, "Geçtiğimiz cuma günü yaşananları gördük. Diyarbakır'da bir okula karne günü bomba atıyorlar. Ey akademisyenler siz öğrenci yetiştirmiyor musunuz? Bu alçakların yanında nasıl duruyorsunuz? Siz nasıl akademisyensiniz? Aslında bunlar bir akademik bir terörün aktörleridir." diyerek akademisyenleri sert bir dille eleştirdi.

Başkanlık Sistemi hakkında açıklama bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, karşı olan kesimin milletin iradesinden çok korktuğunu, millete güvenseler bu kişilerin başkanlık sisteminden kormayacaklarını ifade etti. Erdoğan konu ile ilgili, "Millete güvenseler başkanlık sisteminden korkmazlar. Bugün yeni anayasa konusunda olumsuz tavır alanları ortak özelliği milletin iradesinden korkmalarıdır" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.