Erdoğan, Barzani ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi lideri Mesut Barzani ile görüştü. Görüşme 1 saat 10 dakika sürdü.

Erdoğan, Barzani ile görüştü
09 Aralık 2015 Çarşamba 21:59

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'ya gelen Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Lideri Mesut Barzani'yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ağırladı. Basına kapalı gerçekleşen görüşme 1 saat 10 dakika sürdü. Görüşmede bölgesel sorunların ele alındığı bildirildi.

İkili arasında 1 saat 10 dakika süren görüşmede, DAEŞ ve PKK gibi terör örgütleri ile mücadele konusunda Türkiye'nin kararlılığı vurgulandı. DAEŞ terör örgütü ile mücadelede konusunda koalisyon güçlerine verilen destek görüşülürken, bölgede bulunan Türkmen, Kürt ve Arapların uyum ve barış içinde yaşamaları için gerekli özenin gösterilmesi konusu görüşüldü. Bölgede yaşanan mehzepsel çatışmalarının önüne geçmek için tedbirlerin alınması gerektiği ifade edildi.

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Lideri Mesut Barzani, Türkiye'ye iner inmez MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile bir görüşme gerçekleştirmişti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.