Emeklilere müjde, promosyon ödemesi kapıda

Yaklaşık 11 milyon emeklinin 6 aydır beklediği promosyon pazarlığı nihayet netleşti. Sosyal Güvenlik Kurumu'yla (SGK) bankalar arasında emeklilere aylıkları karşılığında belli bir miktar promosyon verilmesi için yürütülen görüşmelerde sona gelindiği belirtildi. Söz konusu anlaşmaya göre, verilecek promosyonda emeklilerin mevcut aylık miktarları belirleyici olacak ve üç yıllık promosyonlar toplu olarak ödenecek.

Emeklilere müjde, promosyon ödemesi kapıda
02 Ekim 2016 Pazar 18:07

Emeklilerin merakla bekledikleri promosyon konusunda artık formül giderek netleşiyor. Anlaşmada sona gelinirken başta Ziraat Bankası olmak üzere kamu bankalarının promosyonda öncülük yapmasına kesin gözüyle bakılıyor. Ziraat Bankası promosyonu açıkladıktan sonra milyonlarca emeklinin maaşlarını bu bankaya taşıması gündeme gelecek. Banka ise promosyon ödemesini 3 yıllık olarak peşin verecek. Böylece emekliler her yıl promosyon almak için beklemeyecek ve dönemin başında paralarını cebine koyacak. Ödemeler tek seferde yapılacak.

152 MİLYAR LİRA ÖDENDİ
Her emeklinin alacağı promosyon birbirinden farklı olacak. Burada kriterleri maaş miktarları ve maaşın bankada kalış süresi gibi konular belirleyecek. Yüksek maaş alan emeklinin promosyonu da yüksek olacak. Emeklilere promosyon kapsamında toplu olarak 3 yıllık ödemenin yapılması ve ilk ödemelerin bu yılın sonunda gerçekleştirilmesi planlanıyor. Milyonlarca emekliye müjdeyi vermek ise yeni Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na kısmet olacak. SGK tarafından 2015'te 485 bin 410'u yaşlılık, 11 bin 847'si malullük/vazife malullüğü olmak üzere toplam 497 bin 257 kişiye emekli aylığı bağlanmıştı. Sisteme yeni dahil olanlarla birlikte geçen yıl emeklilere aylıkları kapsamında toplam 152 milyar lira ödeme, bankalar aracılığıyla yapılmıştı.

MAAŞA GÖRE SİSTEM
Promosyon tutarını iki kriter belirleyecek. Bu kriterlerden biri emekliye ödenen maaş, diğeri de emeklilerin paralarını bankada tutma süresi olacak. Maaşı yüksek olanla parasını bankada daha uzun tutan fazla promosyon alacak. Maaşa göre; 4 ayrı kademe oluşturuldu. Bu kademeler de '500 TL'nin altında maaş alanlar', '500-1000 TL arası maaş alanlar', '1000-2000 lira arası maaş alanlar' ve '2000 lira üstü maaş alanlar' şeklinde belirlendi..

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Emekli cebine girmediği sürece inanmaz.