Diyarbakır Valiliğinden operasyon açıklaması - 2 Mayıs 2017 Salı

Terör örgütlerine karşı yürütülen operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. Diyarbakır Valiliği, 1 Mayıs 2017 Pazartesi günü, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen operasyona ilişkin açıklamada bulundu. işte detaylar...

Diyarbakır Valiliğinden operasyon açıklaması - 2 Mayıs 2017 Salı
02 Mayıs 2017 Salı 17:20

Diyarbakır Valiliği dün gerçekleştirilen operasyona ilişkin açıklama yaptı. Güvenlik güçlerinin teröristlere yönelik operasyonları hız kesmeden devam ediyor.

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, vatandaşların her türlü terör eylemlerinden korunması maksadıyla, sorumluluk bölgesinde alınan tedbirlere devam edildiği kaydedildi.

Valilik açıklamasında, yapılan çalışmalar sonucunda 2 adet tuzaklanmış mayının tespit edildiğini ve daha sonra bu mayınların imha edildiğini kaydetti.

Valilik açıklamasına şu ifadelerle devam etti:
 
"Bu kapsamda, elde edilen istihbari bilgilere istinaden 01 Mayıs 2017 Pazartesi günü icra edilen Mayın/EYP araması sonucunda, Hazro ilçesi Ormankaya ile Çitlibahçe köyleri arasında bulunan Mindiro Tepe mevkiinde yol kenarı ile arazide toprağa gömülü ve üzeri küllerle gizlenmiş (2) ayrı jelikan bidon içerisinde toplam 100 kg amonyum nitrat kullanılarak tuzaklanmış (2) adet EYP düzeneğinin tespit edilmeyi müteakip, C.Savcılığın talimatı doğrultusunda Patlayıcı Madde İmha Timi tarafından emniyetli bir şekilde imha edilmiştir.
 
Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara artan bir azim ve kararlılıkla devam edilmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.