Diyarbakır Valiliğince 353 kişinin isimleri listeden düşürüldü

Diyarbakır Valiliği, çeşitli kurumlarda çalıştırılmak üzere İŞKUR’un yaptığı kurada adı çıkan 353 kişinin ismini listeden düşürdü.

Diyarbakır Valiliğince 353 kişinin isimleri listeden düşürüldü
16 Mart 2017 Perşembe 18:55

Diyarbakır'da çeşitli kurumlarda çalıştırılmak üzere istihdam edilen ve kura ile belirlenen 5 bin kişilik listede isimlerinin olmadığı yönündeki tartışmalar üzerine Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, 195 kişinin aynı adreste oturduğu, 158 kişinin de SGK kaydı olduğu için toplam 353 kişinin listeden düşürüldüğünü duyurdu.

Toplum yararına çalışma programı kapsamında, istihdam edilecek 5 bin kişinin isimleri İŞKUR tarafından 13 Mart tarihinde noter huzurunda çekilen kura ile belirlendi. Belirlenen isim listelerinin açıklanmasının ardından açıklanan listede isimleri olmasına rağmen, İŞKUR Müdürlüğü panolarındaki listelerde isimlerinin bulunmadığını gören vatandaşlar, kura çekiminde yolsuzluk yapıldığı yönünde iddialarda bulunmuştu.

Diyarbakır Valiliği bugün yaptığı yazılı açıklamada, o iddialara yanıt verdi. Valilik, 5 bin kişilik listede olmasına rağmen toplam 353 kişinin isimlerinin, aynı adreste ikamet ettikleri ve SGK kayıtları olduğu gerekçesiyle panolara asılan listelerden düşürüldüğünü duyurdu. Söz konusu açıklama şöyle;

"Çalışma ve İş Kurumu Diyarbakır İl Müdürlüğü'nce 27.02.2017-03.03.2017 tarihleri arasında başvurusu alınan 5 bin kişilik TYP projeleri için valiliğimizce 27.02.2017 tarihinde basın duyurusu yayınlanmıştır. 13.03.2017 tarihinde Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezinde Çalışma ve İş Kurumu Diyarbakır İl Müdürlüğü yetkilileri, yükleniciler tarafından kura çekmeye yetkili temsilciler, Diyarbakır 1'inci Noteri Necat Andaç, görsel ve yazılı medya temsilcileri, siber güvenlik uzmanı ve vatandaşlarımızın nezaretinde her proje için ayrı ayrı olmak üzere 32 adet projenin bilgisayar kurası çekimi işlemi gerçekleştirilmiştir. Çekilen her kuranın hemen akabinde belirlenen isim listeleri noter huzurunda çıktı alınarak onaylatılmış ve Diyarbakır 1'inci Noterliğince Çalışma ve İş Kurumu Diyarbakır İl Müdürlüğüne ulaştırılmıştır.

Toplum Yararına Program Genelgesinin 9'uncu Maddesinin 2'inci ve 9'uncu Fıkralarına dayanılarak 27.02.2017 tarihinde yayınlanan basın duyurusunda, 'Seçim yöntemleri sonrası oluşan listeler nihai liste olmayıp, yüklenici ve İŞKUR tarafında gerekli inceleme ve kontrol işlemleri (Adres, SGK vb. sorgulamalar) sonrasında kesinleşecektir. İnceleme işlemleri tamamlanmadan program başlatılmayacaktır' ibarelerine yerverilmiştir. Bu kapsamda; Seçim yöntemleri sonrası oluşan listelerde aynı adreste oturan kişilerden birden fazla kişinin isminin olması halinde; aynı haneden yalnızca 1 kişi işe alınabilir. Başvuru sahiplerinden İŞKUR'a kayıt tarihi daha eski olana öncelik tanınacaktır. Kurum kayıt tarihlerinin aynı olması halinde ise başvuranlardan yaşı büyük olan söz konusu TYP'ye katılacaktır. SGK kaydı tespit edilenler işbaşı yapamayacaktır. Ayrıca; Aynı hanede ikamet etmemek koşulu ile kura sonucu isimleri çıkan akraba kişilerin TYP programlarından faydalanmasında İŞKUR mevzuatına göre herhangi bir engel bulunmamaktadır.

Bu itibarla; Çalışma ve İş Kurumu Diyarbakır İl Müdürlüğü'nce 13.03.2017 tarihinde çekilen noter kurasında belirlenen isimler için öncelikle aynı adreste oturan kişiler için sorgulama yapılarak 195 kişinin aynı adreste oturduğu tespit edilmiştir. Akabinde İl Müdürlüğü ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğünce yapılan SGK sorgulamalarında da 158 kişinin SGK kaydı olduğu tespit edilmiştir. Yapılan tespitler neticesinde toplam 353 kişinin asil listelerden düşümü yapılmıştır. Düşümü yapılan 353 kişi yerine, çeşitli Kamu Kurumları ile müştereken yapılan çalışmalar neticesinde, öncelikli olarak daha önce TYP projelerinden hiç faydalanmamış kişiler olmak üzere, İŞKUR’a başvuran dezavantajlı kişiler, Aile ve Sosyal Politikalar ASDEP uzmanlarınca yapılan saha çalışmalarında tespit edilen kişiler, İŞKUR tarafından yapılan çatkapı ziyaretlerde tespit edilen kişiler, engelli vatandaşlarımız ve şehit yakınları içinden, TYP programına müracaat edip kurada çıkmayan kişiler arasından belirlenmiştir." 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.