Diyarbakır'daki olaylarda 2 Rus ajanı yakalandı

Diyarbakır'da Sur ilçesine yürümek isteyen gruba polis müdahale etti. Müdahale sırasında olaylar çıkarken, polis ekipleri grup içerisinde yer alan 2 Rus ajanını gözaltına aldı.

Diyarbakır'daki olaylarda 2 Rus ajanı yakalandı
18 Aralık 2015 Cuma 17:06

Diyarbakır'da Sur ilçesine yürümek isteyen gruba polis müdahale etti. Müdahale sırasında olaylar çıkarken, polis ekipleri grup içerisinde 2 Rus uyruklu ajan gözaltına aldı.

Diyarbakır Sur ilçesinde yaşanan olayları protesto etmek isteyen bir grup HDP'li, Yenişehir ilçesinden Sur ilçesine yürümek istedi.

DTK binası önünde toplanan grup, sokağa çıkma yasağının devam ettiği Sur ilçesine yürümek istedi. HDP milletvekillerininde yer aldığı grup, "PKK halktır, halk burada, yaşasın Sur direnişi" sloganları ile Sur ilçesine yürümek istedi. Yürüyüşe izin vermeyen polis ekipleri gruba müdahale etti. Gaz ve tazyikli su ile müdahalesine, ses bombaları ve taşlarla saldıran grup ara sokaklara kaçtı. Yaşanan olaylar sırasında bir anne ve bebeği de zor anlar yaşadı. Olaylar arasında kalan anne ve bebeğin yardımına polis ekipleri yetişirken, gazdan etkilenen bebek hastaneye yetiştirildi.

Polis ekipleri olaylara karışan birçok kişiyi gözaltına alırken, gözaltına alınan 2 kişinin Rus ajanı olduğu belirlendi. Kentte halen çatışmalar devam ediyor.


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ertan - 8 yıl önce
Rusların çıkmadığı yer kalmamıştı zaten
Avatar
Yavuz - 8 yıl önce
Bunlar son çırpınışlar. İnşAllah terörün sonu gelecek.