Diyarbakır BOTAŞ boru hattında hırsızlık

Diyarbakır'da hırsızlık ile mücadele kapsamında yapılan çalışmalar kapsamında BOTAŞ boru hattından çalındığı değerlendirilen yaklaşık 800 lt ham petrol ele geçirildi.

Diyarbakır BOTAŞ boru hattında hırsızlık
16 Kasım 2016 Çarşamba 11:51

Diyarbakır BOTAŞ boru hattından çalınan ham petrol yakalandı. Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı, Eğil İlçe Jandarma Komutanlığı ve KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince hırsızlık ile mücadele kapsamında önleyici kolluk devriyesi sırasında 800 lt ham petrolün ele geçirildiği belirtildi. Petrolü taşıyan aracın içindeki 2 şüpheli de yakalandı.
 
Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 


"Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı, Eğil İlçe Jandarma Komutanlığı ve KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince hırsızlık ile mücadele kapsamında önleyici kolluk devriyesi icra edilmiştir.
 
İcra edilen devriye faaliyeti esnasında; Eğil ilçesi Kaya mahallesi yol ayrımında şüphe üzerine durdurulmak istenilen kamyonet ikaza uymayarak kaçmaya başlamış, yapılan takip sonucunda (2) şüpheli ile birlikte yakalanmıştır. Araçta yapılan incelemede; aracın arka koltuklarının söküldüğü ve bu bölüme özel dizayn edilmiş (1.000) lt’ lik depo düzeneğinin kurulmuş olduğu ve depo içerisinde de BOTAŞ boru hattından çalındığı değerlendirilen yaklaşık (800) lt ham petrol olduğu tespit edilmiştir.
        
Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile ele geçirilen ve suçta kullanılan (1) araç ile araçta bulunan (800) litre çalıntı ham petrole el konulmuş olup, olay ile ilgili kimliği tespit edilen (2) şüpheli yakalanarak hakkında adli işlemlere başlanılmıştır.
 
Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması ve hırsızlığın önlenmesi amacıyla yürütülen çalışmalara kararlılıkla devam edilmektedir.
        
Kamuoyuna saygı ile duyurulur."
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.