Çikolata tutkunlarına müjde! Çikolata Festivali başladı

Tatu Creative Studios, ThePartners ve Medyadoktoru Yapım’ın organizasyonunu üstlendiği, Bahçeşehir Üniversitesi’nin Gastronomi sponsoru olduğu “Çikolata Festivali” bugün Sirkeci Garı’nda başladı.

Çikolata tutkunlarına müjde! Çikolata Festivali başladı
20 Nisan 2017 Perşembe 18:56

Çikolata tutkunları müjde! Çikolataya doyacaksınız. 2017 yılının en tatlı buluşması başladı. 20 – 23 Nisan tarihleri arasında, Tarihi Sirkeci Garı'nda festival kapsamında ortak paydası lezzet ve çikolata tutkusu olan binlerce kişi biraraya gelecek.

Uluslararası Çikolata Festivali, Tatu Creative Solutions, ThePartners ve Medyadoktoru Yapım’ın organizasyonuyla çikolata tutkunlarının damak hafızalarında eşsiz lezzetler bırakacak. Ulusal ve uluslararası bir çok markanın yanı sıra artizan çikolatacılarının katılacağı festivalde, çikolata tutkunları birbirinden eşsiz lezzetlerle buluşacak.

BAU Gastronomi ve USLA Akademi işbirliğiyle dünyaca ünlü ve Türk şeflerin katılacağı festival 4 gün boyunca devam edecek. Çikolata workshoplarından seminerlere, söyleşilere kadar pek çok etkinliğe ev sahipliği yapacak olan festival, katılımcıları, hikayesi 4 bin yıl öncesine uzanan çikolatanın mucizevi yolculuğuna çıkaracak. Çikolatanın geçmişten günümüze uzanan tarihi, Türkiye’deki tarihi, çikolatanın hangi hastalıklara iyi geldiği ve kimin hangi ölçülerde tüketmesi gerektiği gibi sorular etkinlik boyunca uzmanlar tarafından yanıtlanacak.

Etkinlik takvimi

Çikolata Festivali, 20- 21 Nisan tarihlerinde 10.00 -20.00, 22-23 Nisan tarihlerinde ise 10.00-22.00 saatleri arasında çikolata tutkunları ağırlayacak.

Renkli görüntülere sahne olan festivalde çikolatadan yapılan heykel sergisi ile 3D yazıcılarla imal edilen çikolatalar ilgi görürken, katılımcılara müzik dinletisi ile çikolata ve içecek ikram ediliyor.

Festivalin organizatörlerinden Ata Kavame, programı yapmayı hayal ettiklerinde ilginin karşılaştıkları kadar büyük olacağını düşünemediklerini belirterek, şu ana kadar 4 bin 500 biletin satıldığını söyledi.

"Yaklaşık 40 firma var"

Uluslararası Çikolata Festivali'nin diğer organizatörü Fırat Kasapoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı da kapsayan günleri özellikle seçtiklerini, İstanbulluların çocuklarıyla beraber iyi vakit geçirecekleri bir program tasarladıklarını anlattı.

Kasapoğlu, "Bu büyüklükte ilk defa böyle bir festival yapılıyor. Bilindik çikolata markalarının yanında butik çikolata yapan, özel çikolatalar üretenleri de bir araya getirdik. Bunların yanında şeflerimiz çikolata yapmayı gösterecek. Mutfağımızda çikolata kursları verilecek. Onun için daha kapsamlı çikolata festivali olarak ilk. Yaklaşık 40 firma var. Bugün başladık 23 Nisan son günümüz." diye konuştu.

Festivale giriş ücreti:

Tam: 38.00 TL
Çocuk: 18.00 TL

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.