Belediyeden UFO'lu 1 Nisan şakası

Muğla'nın Datça ilçe belediyesinin Twitter hesabından, UFO'ya benzeyen bir cismin fotoğrafı, "Az önce Datça yakınlarına bir cisim düştüğü bilgisi geldi" paylaşımı ile 1 Nisan şakası yapıldı.

Belediyeden UFO'lu 1 Nisan şakası
01 Nisan 2017 Cumartesi 19:05

Datça Belediyesince sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan UFO'lu 1 Nisan şakası yapıldı.

Datça Belediyesinin Twitter'daki hesabından UFO'ya benzeyen bir cismin fotoğrafı ile "Az önce Datça yakınlarına bir cisim düştüğü bilgisi geldi. Zabıta ekiplerimiz olay yerine gidiyor. Foto drone ile çekildi." paylaşımı yapıldı.

Paylaşım kısa sürede büyük ilgi topladı. Twitter kullanıcıları, paylaşımın altına, "Uzaylıya zabıta yollayan belediye olarak tarihe geçme durumunuz var, hemen geri çekin o zabıtaları", "Dünyada düşülecek en güzel yeri bulmuş", "Belki yiyecek getirmiştir hemen taşlamayın", "Süpürgesiz gitmeyin... Kurban olayım süpürge şart", "1 Nisan şakası ama güzel" gibi çok sayıda gülümseten yorum yağdı.

"Yardım lazım mı?" diye soran kullanıcılardan birine, "Sağolun, bizimkiler Kabahatler Kanunu'na göre cezayı kesmiş, dönmüşler." yanıtı verildi.

Datça Belediyesi Basın Yayın ve Sosyal Medya Sorumlusu Osman Akın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, paylaşımı 1 Nisan şakası olarak insanları gülümsetmek amacıyla yaptıklarını dile getirdi.

Paylaşım sonrası çok sayıda yorum yapıldığını aktaran Akın, "Paylaşımın altına yapılan yorumlardan olayın şaka olduğunun anlaşıldığını gördük ancak bazı ajanslar ve gazeteler olayı ciddiye aldı ve haber yaptı, daha sonra düzeltme yaptılar. Çok ciddiye alınsaydı paylaşımı kaldırarak şaka olduğunu anlatan bir açıklama yapmayı düşünüyorduk." dedi.

Akın, paylaştığı fotoğrafı internetten bulduğunu belirterek; "Fotoğraftaki cismin ne olduğunu ben de çözemedim. Büyük ihtimalle Photoshop'ta hazırlanmış. Bizim coğrafi yapımıza uygun olduğu için ben de bu fotoğrafı kullandım." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.