"Bas pedalı doldur şarjı"

Bursa Nilüfer Belediyesi örnek bir projeyi hayata geçirdi. Vatandaşlar spor yaparken elektrik üreterek telefonlarını şarj ediyor.

"Bas pedalı doldur şarjı"
07 Kasım 2015 Cumartesi 14:35

Bursa Nilüfer Belediyesi tarafından hayat geçirilen bir proje ile sporu sevdirmek ve vatandaşa hizmet etmek amaçlandı. Yapılan çalışmalar neticesinde üretilen bir domino sistemi ile telefonların şarj edilmesine olanak tanındı. Ancak dominonun çalışma prensibi spor bisiklerlerinin pedalına bağlandı. Böylece vatandaşlar pedal çevirdikçe elektrik üretimi yapılırken bağlı sistemle de telefonlar şarj edilebilecek. 

Belediye'nin yaptığı proje çevreciler ve vatandaşlar tarafından büyük takdir toplarken çok sayıda merkezde bu projenin devam ettirilmesi hedefleniyor. 



Etiketler; #Bursa #Nilüfer
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.