'Atla' diyen kadınlar için 10 yıla kadar hapsini isteniyor

Boğaziçi Köprüsü'nde intihar etmek üzere olan Erol Çetin'e atla diyen kadınlar hakkında 10 yıla kadar hapis isteniyor.

'Atla' diyen kadınlar için 10 yıla kadar hapsini isteniyor
18 Mart 2016 Cuma 08:54

Erol Çetin, 8 Mart 2016 tarihinde intihar etmek için Boğaziçi Köprüsü'ne çıktı. Olay yerine gelen uzman polisler Çetin'i intihardan vazgeçirmeye çalışırken 2 kadının "atla atla" demesi üzerine Çetih intihar etti. Olay üzerine gözaltına alınan Hülya Uysal ve Merve Özocak hakkında soruştuma tamamlandı. 

Savcılık, Hülya Uysal ve Merve Özocak hakkında "İntihara yönlendirme" suçundan 4 yıldan 10 yıla kadar hapis cezasıyla istemiyle iddianame hazırlandı.

Boğaziçi Köprüsü'nden atlayarak intihar eden Erol Çetin'e atlamadan önce "Atla" dedikleri gerekçesiyle intihara yönlendirdikleri iddia edilen Hülya Uysal ve Merve Özocak hakkındaki soruşturma tamamlandı. Savcılık, her iki kadın hakkında "İntihara yönlendirme" suçundan 4 yıldan 10 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianameye göre, 8 Mart 2016 tarihinde maktül Erol Çetin'in Boğaziçi Köprüsü korkulukları üzerine çıkarak intihar girişiminde bulunduğu anlatıldı. Olay yerine gelen uzman polislerce intihardan vazgeçirme yönünde gerekli önlemler ve müdahale yapıldığı sırada şüpheliler Uysal ve Merve Özocak'ın araçlarıyla köprüden geçerken maktul Çetin'e yönelik "Atlasana ulan" deyip küfür ettikleri belirtildi. Şüphelilerin teşvik amaçlı söylemlerde bulunmaları üzerine maktülün şüphelilere dönerek "Atla he, atla" diyerek kendisini boşluğa bıraktığı ve daha sonra öldüğünün belirlendiği kaydedildi.

İddianamede şüphelilerin ifadelerinde suç işleme kasıtlarının olmadığını belirterek suçlmaları kabul etmedikleri ifade edildi. Ancak olay tutanağı ve olaya müdahale eden polislerin tanık olarak alınan ifadelerinde maktulün önceden de intihar girişimlerinde bulunduğu ve vazgeçtiği, olay günü yine vazgeçme yönünde iknanın sağlandığı, ancak şüphelilerin bağrışmaları ve beyanları karşısında maktülün tepki vererek intihar etmek üzere köprüden atladığı ve olay neticesinde öldüğünün belirlendiği vurgulandı. İddianemede, şüpehlilerin inkara yönelik beyanlarının savunma içerikli olup atılı suçu işlediklerinin anlaşıldığı ifade edildi. İddianamenin kabul edilmesiyle iki kadın önümüzdeki günlerde Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

Kaynak: Akşam

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.