Arıcılık Enstitüsü Ordu ve Türkiye için Çok Önemli

Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Ordu'da açılan Arıcılık Araştırma Enstitüsü'nde incelemelerde bulundu. Gündoğdu, "Ordu’da arıcılığı daha iyi seviyeye getirmek adına çalışıyoruz." dedi.

Arıcılık Enstitüsü Ordu ve Türkiye için Çok Önemli
25 Haziran 2017 Pazar 14:35

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Arıcılık Araştırma Enstitüsü’nde incelemelerde bulundu. Entitünün Ordu ve Türkiye için çok önemli olduğunu kaydeden Gündoğdu “Enstitümüzü ve tesislerimizi geliştirmek için üzerimize düşeni yapamaya hazırız.” dedi.
 

Ordu ve Türkiye İçin Çok Önemli

Enstitüde incelemelerde bulunduktan sonra, açıklama yapan Milletvekili Metin Gündoğdu “Ordu, arıcılığın başkenti. IPA destekli projede 10 milyon Euro büyüklüğündeki destek ile Arıcılık Araştırma Enstitümüz bala standart ve kalite getiriyor. Balın tüm analizlerinin yapılıp, paketlenmesine kadar bir çok farklı alanda hemşehrilerimize hizmet eden Enstitümüz katma değerli ürün oluşturulmasını sağlıyor. Ayrıca ürün güvenliğinin de denetim altına alındığı tesislerimizin analizlerinden “geçer not” alan ürünler “güvenilir” işareti ile etiketlenecek. Halkımız aldığı balın kalitesini bilerek alacak. Arım Balım Peteğim Projesi kapsamında yapılan yatırımları yerinde inceledik. Buradaki tesisler hem Ordumuz için hem de Türkiye’deki bal sektörü için gerçekten önemli. Ordu Türkiye’nin en çok bal üreten ili konumunda. Bunu ticari olarak da doğru kullanmalıyız. Bu tesisleri geliştirmek için bizler de Ankara’da üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Ordu’da arıcılığı daha iyi seviyeye getirmek adına çalışıyoruz. Enstitüde görev yapan Müdürümüz Feyzullah Konak’a ve ekibine de çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.