Ankara yarışmalarla gündemde

Ankara Valiliği’nin himayesinde düzenlenen ve Ankara’nın turizm potansiyelinin, kültürünün ve tarihinin tanıtılması amacıyla organize edilen yarışmalar için başvurular devam ediyor. Yarışmalar, Ankara’dan ve Türkiye’nin dört bir yanından büyük ilgi görüyor.

Ankara yarışmalarla gündemde
11 Ocak 2018 Perşembe 11:59

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından Ankara’nın turizm potansiyelinin, kültürünün ve tarihinin tanıtılması amacıyla organize edilen yarışmalar için başvurular devam ediyor. Ankara Valiliği’nin himayesinde düzenlenen İkinci Ankara ve Kültürel Değerler Temalı Afiş Yarışması, Ankara Instagram Fotoğraf Yarışması ile Ankara Temalı Ürün Tasarım Yarışması Ankara’dan ve Türkiye’nin dört bir yanından büyük ilgi görüyor.

İkinci Ankara ve Kültürel Değerler Temalı Afiş Yarışması

Ankara ilçelerinin özellikli yönleri ile tanıtılması ve mevcut turizm potansiyelinin harekete geçirilmesi hedefi doğrultusunda düzenlenen 2. Ankara ve Kültürel Değerler Temalı Afiş Yarışması,  “Ankara’da Gezilecek Çok Yer Var” mesajını konu alıyor.

Yarışma, Ankara'nın kültürel, sanatsal ve tarihsel varlıkları öncelikli olmak üzere ekonomik, stratejik, tarihi, turistik, kültürel ve yöresel değerlerini anlatan, şehre dinamik bir bakış açısı kazandıracak afişlerin oluşturulmasını amaçlıyor. Yarışmayla, grafik sanatına ilgi duyan öğrencilerin ve genç grafik sanatçılarının yenilikçi bakış açılarının desteklenmesi de hedefleniyor. Yarışmada, Ankara'nın özellikle çevre ilçelerinde bulunan doğal, tarihi ve kültürel güzellikleri, yöresel ve turistik zenginlikleri "Ankara'da Gezilecek Çok Yer Var" mesajı ile öne çıkaran afişler değerlendirilecek.

Son başvuru tarihi 31 Ocak 2018 olan yarışmada birinciye 3 bin, ikinciye bin 500, üçüncüye bin, mansiyona ise 500 TL ödül verilecek. Sonuçlar, seçici kurul değerlendirmesinin ardından 9 Şubat 2018 tarihinde duyurulacak.

2. Ankara ve Kültürel Değerler Temalı Afiş Yarışması ile ilgili detaylar için TIKLAYINIZ.

Ankara Instagram Fotoğraf Yarışması

Ankara’nın kültürel, tarihi ve yöresel değerlerini tanıtmayı amaçlayan "1. Ankara Instagram Fotoğraf Yarışması" ile sosyal medya takipçilerinin Ankara'nın değerleri hakkında bilgi sahibi olmaları ve farkındalıklarının artması bekleniyor.

Yarışmaya katılmak için Ankara temalı fotoğrafları Instagram üzerinden "#Ankaradagezilecekçokyervar" etiketi ekleyerek ve Ankara Kalkınma Ajansı resmi Instagram hesabı @cityofankara'yı mention ederek paylaşmak gerekiyor. 

Yarışmaya katılan fotoğraflar, profesyonel jüri ekibi ile Instagram üzerinden aldığı beğeni sayısına göre değerlendirilecek. Ankara içi turizmin canlandırılmasını da amaçlayan yarışma, yerli ve yabancı turistlerin kentin tarihini, kültürel ve geleneksel değerlerini tanımalarını, yaşatmalarını ve kayıt altına almalarını sağlayacak.

1. Ankara Instagram Fotoğraf Yarışması detayları için TIKLAYINIZ.

Ankara Temalı Ürün Tasarım Yarışması

Ankara'nın geleneksel el sanatları, somut olmayan kültürel mirası ve şehir kimliğini yansıtan Ankara Temalı Ürün Tasarım Yarışması; Koç Üniversitesi Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi) ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye işletmesi Merkez Müdürlüğü işbirliğiyle düzenleniyor.

Ankara Kalkınma Ajansı, yarışma ile Ankara’da geleneksel olarak icra edilen el sanatlarından ve bölgeye ait malzemelerden faydalanarak, modern tüketicinin ihtiyaçlarına uygun ürünlerin tasarımı ve üretimine destek olmayı amaçlıyor. Yarışma; Cam Ürünleri, Tekstil Ürünleri, Takı, Diğer Tasarım Ürünler (bakır, seramik, çini, deri, ahşap vb. malzemeler kullanılarak üretilen ve yukarıda sayılan kategorilerin dışında kalan diğer el sanatları ürünleri) olmak üzere toplam 4 ayrı kategoride başvuruları kabul ediyor. 

Yarışmaya katılım sağlayacakların 3 Nisan 2018 tarihine kadar Ankara Kalkınma Ajansı resmi web sitesinde (www.ankaraka.org.tr) bulunan online başvuru formunu doldurarak başvurularını tamamlamaları gerekiyor. Seçici kurul tarafından yapılan değerlendirme sonucunda her bir kategori için ayrı ayrı olmak üzere; birinci olan yarışmacı 8.000TL, ikinci olan 4.000TL, üçüncü olan yarışmacı da 2.000TL ödül alacak.

Yarışmalar Ankara’nın Tanıtımına Katkı Sağlıyor

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen yarışmalar, Ankara’nın kültür ve tarihinin tanıtılmasına, yerel turizm potansiyelinin harekete geçirilmesine ve ulusal düzeyde farkındalığın artırılmasına katkı sağlıyor. Katılımcılarına ilgili alanda elde ettikleri birikimlerini özgün bir biçimde sunma imkânı veren yarışmalar, aynı zamanda tasarımcılara yeni ufuklar açmayı, yeni olanaklar sağlamayı da hedefliyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.