''Allah Devletimizi başımızdan eksik etmesin''

Diyarbakır'da sokağa çıkma yasağının uygulandığı ilçelerde operasyonlar devam ediyor. Terör saldırıları nedeniyle evlerinde mahsur kalan yaşlı çift yaşadıkları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

''Allah Devletimizi başımızdan eksik etmesin''
19 Ocak 2016 Salı 22:00

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da sokağa çıkma yasağının uygulandığı Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahallelerinde kamu düzeninin sağlanması, terör örgütü mensuplarınca sokaklarda oluşturulan barikatların kaldırılması, hendeklerin kapatılması ve patlayıcıların imhası için başlatılan operasyon sürdürülüyor.

Teröristlerin ayrılmalarına izin vermediği Hasırlı Mahallesi'ndeki evlerinden 5 gün önce jandarma ekiplerince alınarak güvenli bölgeye taşınan Ahmet (85) ve eşi Ayşe Aslan, Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Ayşe Aslan, AA muhabirine Kürtçe yaptığı açıklamada, 60 yılı aşkın süredir Sur içinde yaşadıklarını, terör saldırıları nedeniyle eşi ile evlerinden çıkamadıklarını söyledi.

"Evimiz, eşyamız yiyeceğimiz, giyeceğimiz yok"

Yaşadıkları korku dolu günleri gözyaşları içinde anlatan Aslan, silah ve bomba seslerinden duydukları korku nedeniyle eşi ile evin bir köşesine sığındıklarını dile getirdi.

Aslan, bomba seslerinden endişe duydukları için evden çıkamadıklarını kaydederek, şöyle dedi:

"Yemeğimiz, suyumuz yoktu. Eşimle açlık ve susuzluktan öleceğimizi düşündük. Askerden gelen torunum bizimle ilgileniyordu. Günlerce çatışmaların ortasında yaşadık. Tüm komşularımız evlerini terk edip gitmişti. Evimizi yıktıklarında, 'imdat' diye bağırdık. Bütün ev yıkıldı tek bir oda kaldı, oraya sığındık. Askerler yardıma gelmese ölebilirdik. Pencerelerimiz kırıldığı için soğukta kaldık, hastalandık. Elbiselerimiz evde kaldı, hiçbirini alamadık. Allah askerimizi korusun, onların başına bir şey gelmesin. Allah devlete zeval vermesin. Evimizi yıkanları Allah'a havale ediyorum."

"Evimiz, eşyamız yiyeceğimiz, giyeceğimiz yok" diyen Aslan, sığınacak bir yuvaya ihtiyaçları olduğunu vurguladı.

"Askerler bizi hastaneye getirdi"

Ahmet Aslan da gidecek yerlerinin olmadığı belirtti.

Evlerini yıkanları Allah'a havale ettiklerini söyleyen Aslan, "Evimizi yıkmayın dedik. Bizi dinleyen yoktu. Mahalleyi yıktılar. Torunum askere telefon açtı, bize yardıma geldiler. Asker beni sırtladı, torunum da eşimi sırtına aldı. Askerler bizi hastaneye getirdi. Allah onlardan razı olsun. Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin" diye konuştu.

Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Murat Acar, soğuktan dolayı üşümüş halde hastaneye getirilen Aslan çiftinin beslenme ve sağlık problemleri olduğunu tespit ettiklerini belirtti.

Çifte gerekli tedavinin yapıldığını ifade eden Acar, sağlık durumlarının daha iyi olduğunu ve hayati tehlikelerinin bulunmadığını aktardı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.