Ahır ve ağıl yapımına yüzde 50 devlet desteği

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı birçok proje kapsamına aldığı illerde büyükbaş ve küçükbaş hayvancılığı modernize etmek için yeni inşaat yapımına ve tadilatına yüzde 50 devlet desteği veriyor. Başvurular 30 Mart'ta sona eriyor. Detaylar haberimizde.

Ahır ve ağıl yapımına yüzde 50 devlet desteği
09 Mart 2016 Çarşamba 01:46

 Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın uyguladığı DAP, GAP, KOP ve DOKAP projesi kapsamında bu programa giren bazı illerde büyükbaş ve küçükbaş hayvancılığın modernizasyonu çalışması kapsamında ahır ve ağıl tadilatı ile yeni ahır, ağıl yapımına yüzde 50 devlet desteği, hibe verilmektedir. 

Hibe alabilmek için başvuru süresi 31 Mart 2016 tarihinde sona eriyor. 

Bingöl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün duyurusuna göre hibe desteğinden 10 ile 49 baş arası damızlık sığır ve 100 - 200 baş arası küçükbaş hayvan yetiştiricileri faydalanabilecektir.

Söz konusu ahır/ağıl hibe desteği ile ilgili İl Müdürlüğümüz konu uzmanları tarafından 09.02.2016 Salı Günü saat 10:00 'da Bingöl Belediyesi Kültür Merkezinde Bilgilendirme Toplantısı düzenlenecektir. Bilgilendirme Toplantısına ilgili tüm yetiştiricilerimiz, kurum/kuruluş ve kişiler katılabileceklerdir.


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.