Afganistan'daki saldırılara Türkiye'den kınama mesajı

Afganistan'ın başkenti Kabil'de yaşanan terör saldırıları nedeniyle 25 kişi hayatını kaybederken Türkiye kınama mesajı yayınladı.

Afganistan'daki saldırılara Türkiye'den kınama mesajı
05 Eylül 2016 Pazartesi 21:53

Kabil’de Savunma Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı binalarına yönelik iki ayrı terör saldırısında 25 kişi hayatını kaybetmiş, 92 kişi yaralanmıştı.

TÜRKİYE: 'EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE KINIYORUZ.'

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada: “Söz konusu terör saldırılarını en güçlü şekilde kınıyor, hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifa, ölenlerin yakınlarına, Afganistan hükümeti ve kardeş Afgan halkına başsağlığı diliyoruz.” ifadesine yer verildi. 

Karşı karşıya bulunduğu sınamalarla mücadelede uluslararası toplumun desteğiyle önemli mesafe kat eden Afganistan hükümeti ve halkının kararlılığının terör saldırılarıyla zayıflatılamayacağının kaydedildiği açıklamada, Türkiye’nin bu süreçte kardeş Afganistan ile dayanışmasını sürdüreceğine vurgu yapıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.