170 ödüle sahip komando görevden uzaklaştırıldı

Komando Uzman Çavuş Numan Güçükturalı, ailesiyle pikniğe gidince görevden uzaklaştırıldı. 170 ödül sahibi olan Güçükturalı, şimdi bir oto yıkamacıda çalışıyor.

170 ödüle sahip komando görevden uzaklaştırıldı
12 Mayıs 2016 Perşembe 08:58

Komando Uzman Çavuş Numan Güçükturalı’nın ailesiyle birlikte gittiği piknik, görevden uzaklaştırılmasına neden oldu. Güçükturalı, Ağrı’da görev yaparken ailesiyle birlikte pikniğe gitti. Piknikte karşılaştığı PKK’lı teröristleri ihbar eden Güçükturalı, belediye sınırları dışına çıktığı için görevden uzaklaştırıldı. 170 ödül sahibi Güçükturalı, şimdi bir oto yıkamacıda çalışıyor.

Tunceli Jandarma Özel Harekât’ta 5 yıl görev yaptıktan sonra Ağrı’ya tayini çıkan Numan Gücükturalı, tavsiye üzerine bir arkadaşıyla birlikte Yazıcı Barajı’na pikniğe gitti. Piknikte karşılaştığı ve kendilerine ateş eden PKK’lılardan kendisinin ve ailesinin canını zor kurtaran Gücükturalı, 156 Jandarma ihbar hattını arayarak olayı anlattı.

"Ben 170 ödül alan bir askeri personeldim"

Ancak Güçükturalı'nın görevli olduğu askeri birlik, “Bölge belediye sınırları dışında, ne işiniz var orada?” diyerek savunma istedi. Gücükturalı, piknik yaptıkları bölgenin belediye sınırları içinde kaldığına dair belgeyi savunmasına ekledi. 1 hafta içinde kendisinden 8 savunma alındığını ifade eden Gücükturalı, “Ben 170 ödül alan bir askeri personeldim. Bazı komutanlarım ‘Botun boyasız, ense tıraşın uzun’ diyerek savunma istediler. ‘Sen kim, subayla uğraşmak kim?’ dediler. 8. savunmadan sonra TSK ile ilişiğim kesildi” dedi.

 Askeri Yüksek İdare Mahkemesi’nden de boş döndüğünü belirten 29 yaşındaki Güçükturalı, şimdi Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvuru yapmaya hazırlanıyor.

Komando Uzman Çavuş Numan Güçükturalı, mesleğini çok sevdiğini ifade etti ve “Tunceli Ovacık’ta görevliyken 4 gün süren bir çatışmanın içinde kaldık. Eşim 8 aylık hamileydi. Benden 3 gün haber gelmeyince fenalaştı ve bebeğimizi kaybettik” şeklinde konuştu.

Kaynak: HaberTürk

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.