1 Kasım seçimi kesin sonuçları belli oldu

YSK itirazlar için verilen sürenin ardından 1 Kasım seçimleri kesin sonuçlarını açıkladı. Kesin sonuçlar YSK Başkanı Sadi Güven tarafından açıklandı.

1 Kasım seçimi kesin sonuçları belli oldu
12 Kasım 2015 Perşembe 09:59

YSK 26. Dönem milletvekili seçimlerinin kesin sonuçlarını açıkladı. Kesin sonuçlar YSK Başkanı Sadi Güven tarafından resmi açıklama yapıldı.

Güven, açıklamasında seçime katılımın yüzde 85.23 seviyesinde olduğunu söylerken partilerin milletvekili sayılarını aşağıdaki gibi açıkladı.

AK Parti: 317

CHP: 134

HDP: 59

MHP: 40

Milletvekili ile 26. Dönem meclisine girdi. TBMM kesin seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından 5. Günde saat 15.00’da toplanacak. Bu kapsama göre Türkiye Büyük Millet Meclisi 17 Kasım Salı günü saat 15.00’da ilk kez toplanacak.

1 Kasım seçim sonuçlarına bugüne kadar siyasi partilerden toplamda 12 itiraz geldi. MHP’nin Eskişehir’de yaptığı itiraz için maddi hasarın düzeltilmesi kararlaştırılırken diğer itirazların tamamı ret edildi.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.