Teog ikinci nakil başvuruları ne zaman? - Lise ek kontenjan

2017 TEOG sınavı stresi bitmek bilmiyor. İstedikleri liseye yerleşemeyen öğrenciler şanslarını tekrar denemek istiyor. 3 hakları bulunan 8. sınıf öğrencileri için doğru tercih büyük önem taşıyor. EOG lise boş kontenjanları başvuruları nasıl yapılacak? İkinci kez nakil için başvuru hakkını değerlendirmek için tercih başvurusu yapacak olan adaylar nelere dikkat edilmeli?

Teog ikinci nakil başvuruları ne zaman? - Lise ek kontenjan
20 Ağustos 2017 Pazar 14:25

Milyonlarca ortaokul 8’inci sınıf öğrencisinin katıldığı TEOG maratonunda ikinci nakil başvuru hakkını kullanmak isteyen öğrenciler 21-25 Ağustos tarihleri arasında üçüncü kez tercih yapacaklar. 

Öğrencilere MEB tarafından üç hak veriliyor. Öğrencilerin verilen tercih haklarını iyi bir liseye gitmek için doğru kullanması gerekiyor. TEOG nakil başvurularında nelere dikkat edilmesi gerekiyor?

Başvuru yaparken eğitim uzmanları açık kontenjanın olup olmaması veliler tarafından dikkate alınmamalı. Eğitim Koordinatörü Hatice Yılmaz kontenjan üzerinden “Açık kontenjan görünmese dahi, o okuldan başka okula geçmek isteyen öğrenci olacağından ötürü, açık kontenjan kavramına dikkat edilmemeli.” dedi. 

Nakil başvuruları MEB'in açıkladığı yerleştirme sonuçlarına göre yapılacak. 

TEOG nakil başvurularının tarihleri şöyle:

- 21-25 Ağustos 2017: Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Tercih Başvurular

- 28 Ağustos 2017: Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Sonuçları

- 28 Ağustos-06 Eylül 2017: Yerleştirmeye Esas 3. Nakil Tercih Başvuruları

- 8 Eylül 2017: Yerleştirmeye Esas 3. Nakil Sonuçlarının ve Taban Puanları

LİSE BOŞ KONTENJANLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Adım adım TEOG nakil başvurusunun yapılaması

1.ADIM

Bu adımda boş kontenjanlar ve öğrencinin okumak istediği liseler kontrol edlmelidir. MEB'in TEOG 2017 için yayımladığı boş kontenjan listelerine yukarıda verilen link ile ulaşabilirsiniz.

2.ADIM

Söz konusu bağlantıda bulunan tercih listelerinden önce okul tipini seçmeniz gerekiyor.

3.ADIM

Okul tipini seçtikten sonra alt kısımdan il ve ilçe seçtiğinizde o konumda bulunan seçtiğiniz okul türündeki okulların boş kontenjan durumunu ve taban puanlarını görebilirsiniz.

4.ADIM

Yabancı Dil, Pansiyon Durumu ve Öğretim Şekli gibi bilgileri de alabilirsiniz. Konum listesinde il seçtikten sonra ilçe için tümü seçeneğini işaretlerseniz o ildeki bütün okulların boş kontenjan ve taban puan bilgilerine erişirsiniz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.