TEOG'da en yüksek ortalama İmam-Hatip Okullarında

Milyonlarca öğrencinin girdiği 2015-2017 TEOG Sınavlarında en yüksek ortalamanın İmam Hatip Ortaokullarında olduğu öğrenildi. Önder Eğitim Komisyonu Başkanı Raif Nas, "en yüksek ortalamanın" imam-hatip okullarında olduğunu ifade etti.

TEOG'da en yüksek ortalama İmam-Hatip Okullarında
10 Ocak 2017 Salı 18:45

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavında en yüksek ortalamaların İmam Hatip Ortaokullarından çıktığı öğrenildi. ÖNDER Eğitim Komisyonu Başkanı Raif Nas,  Devlet okullarına ilişkin ortalamalar incelendiğinde 307,65 YEP ortalamasıyla en yüksek ortalamanın imam-hatip okullarında olduğu görülmüştür."

En yüksek ortalama İmam-Hatip okullarının

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Öğrencilerin Yerleştirmeye Esas Puanı (YEP) raporuna göre imm-hatip okullarının başarısı göze çarpıyor. Önder Eğitim Komisyn Başkanı Raif Nas,  "Rapora göre, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında TEOG sınavına giren 1 milyon 149 bin 489 öğrencinin 87 bin 909'u imam-hatip ortaokulu öğrencisinden oluşuyor. Devlet okullarına ilişkin ortalamalar incelendiğinde 307,65 YEP ortalamasıyla en yüksek ortalamanın imam-hatip okullarında olduğu görülmüştür." işeklinde konuştu.

Türkiye birincisi olan pek çok imam-hatip ortaokulu öğrencisi var

Nas, Türkiye genelinde geçen yıl olduğu gibi bu yıl da soruların tamamına doğru cevap vererek Türkiye birincisi olan pek çok imam-hatip ortaokulu öğrencisi bulunduğuna dikkati çekerek, "Yerleştiği okulun taban puanından yüksek puan alan öğrencilerin de ekseriyetle imam-hatip liselerini tercih eğiliminde olduğu görülmüştür. Özellikle İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde imam-hatip liselerine rağbetin fazla olduğu görülmüştür." dedi. 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.