'TEOG'da başarının sırrı sistemli çalışmak'

Doğa Okulları öğrencileri, yetkin eğitimci kadrosu tarafından oluşturulan sıkı bir programla, haftada 6 gün TEOG sınavlarına çalışıyor.

'TEOG'da başarının sırrı sistemli çalışmak'
12 Kasım 2016 Cumartesi 12:51

Doğa Okulları, öğrencilerini Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavlarına, yetkin eğitimci kadrosu tarafından oluşturulan programla hazırlıyor.

 Bilindiği üzere, TEOG 1. Dönem sınavları 23-24 Kasım'da, 2. Dönem TEOG ise 26-27 Nisan 2017'de gerçekleştirilecek. Öğrencilerini düzenli TEOG dersleriyle sınava hazırlayan Doğa Okulları, 1. Dönem TEOG öncesinde kalan süreyi en verimli şekilde değerlendirmek amacıyla ek etütler, sınavlar, ölçme ve değerlendirmeler gerçekleştiriyor. Kişiye özel eğitimle rehber öğretmenler ve eğitim koçları tarafından takip edilen öğrenciler, hafta sonu kursu dahil 6 gün sınava hazırlanıyor.

Doğa Okulları Üst Yöneticisi Devrim Karaaslanlı, TEOG'da önceki yıllarda çıkan soruları analiz ettiklerini belirterek, 1. Kademe TEOG'da Kasım sonuna kadar olan müfredattan, 2. Kademe TEOG'da ise sene başından Nisana kadar olan müfredattan sorular çıktığını hatırlattı. Karaaslanlı sınavda başarılı olmak için sistemli çalışmanın yeterli olduğunu vurguladı.

TEOG sürecinde ailenin öğrenciye yaklaşımının da önemli olduğunun altını çizen Devrim Karaaslanlı, anne babaların çocuklarına sürekli "ders çalış" uyarısında bulunmaktan ve başka öğrencilerle kıyaslamaktan kaçınması gerektiğine dikkat çekti. Karaaslanlı, başarısı yükseldikçe ailenin öğrenciyi takdir etmesinin, her zaman öğrencinin yanında olduğunu hissettirmesinin sınav başarısına pozitif etki yaptığını, öğrencinin motivasyonunu arttırdığını belirtti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.