TEOG 2. Dönem Sınavı Kolay mı Zor mu olacak?

TEOG 2. Dönem sınavı nasıl olacak? 26-27 Nisan 2017 tarihlerinde yapılacak TEOG öncesinde öğrenciler soruların nasıl sorulacağını merak ediyor. TEOG öncesi uzman tavsiyeleri ve öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlara haberimizden ulaşabilirsiniz.

TEOG 2. Dönem Sınavı Kolay mı Zor mu olacak?
25 Nisan 2017 Salı 09:30

1 Milyondan fazla öğrenci 26-27 Nisan 2017 tarihlerinde Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı'nda (TEOG) ter dökecek. 6 farklı dersten sınava girecek öğrenciler TEOG 2. Dönem sınavlarının nasıl olacağını merak ediyor. Peki TEOG 2. Dönem Sınavları kolay mı, zor mu olacak? İşte merak edilenler. 

TEOG 2. Dönem Sınavı Nasıl Olacak?

TEOG sınavına girecek öğrenciler şüphesiz, soruların nasıl olacağını merak ediyor. Yetkililer sınav sisteminde bu yıl herhangi bir değişikliğin yapılmadığını ve TEOG'da önceden ilan edilen müfredat dışında soru sorulmayacağını ifade etti. 

Yarın başlayacak TEOG maratonunda geçtiğimiz yıllara baktığımızda MEB'in bahar döneminde TEOG sorularını zor sormadığını görüyoruz. Çalışan her öğrenci için TEOG 2. Dönem Sınavları kolay olacak. 

TEOG Sınavına Girecekler Dikkat!

Özel Uğur Anadolu Lisesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisi Koordinatörü Nilgün Şekerci, öğrencilerin motivasyonlarını yüksek tutması, zaman, mekan ve fiziksel hazırlığa dikkat etmesi, ebeveynlerin ise öğrencilere psikolojik olarak destek olması gerektiğini söyledi.

Öğrencilere kendilerini sinirlendirecek ve morallerini bozacak kişilerden uzak durmalarını tavsiye eden Şekerci, “Sınav öncesi sizi, sınavla ilgili konularda sinirlendirecek ve moralinizi bozacak aşırı stresli kişilerden uzak durmalısınız. Kaygı bulaşıcıdır. Bunun yerine, pozitif enerji aldığınız kişilerle vakit geçirmeniz sizi dinlendirecek ve sakinleştirecektir” dedi.
Şekerci, sınav hazırlığındaki öğrencilerin ailelerine önerilerini ise şöyle sıraladı: “Çocuğunuzu arkadaşlarıyla kıyaslamak yerine, kendisiyle kıyaslayarak gelişimini takip edin. Onu dinlerken düşüncelerine saygı duyduğunuzu hissettirin. Kendi istek ve beklentileriniz doğrultusunda çocuğunuzu zorlamayın. İsteklerine, kararlarına saygılı olun. Fedakarlıklarınızı, özverilerinizi çocuğunuzun yüzüne vurarak sınavı kazanmasının bir zorunluluk haline getirmeyin. Bu tür tutumlar başarıyı riske sokarak kaygının artmasına neden olmaktadır. Geleceği ile ilgili kaygılarını anladığınıza dair konuşmalar yaparak onların duygu ve düşüncelerini anlamaya çalışmanız, onları rahatlatacaktır’.’

TEOG İnkılap Tarihi Tüyoları ve Çıkabilecek Soruları Göntülemek için TIKLAYINIZ

Yeni Konu Heyecanı Artırır

Sınava bir hafta kala yeni bir konu öğrenmenin öğrencinin heyecanını artıracağını belirten Nilgün Şekerci, “Yeni konulara çalışmayı bırakmalısınız ama sınava 1 gün kalaya kadar soru çözebilir ya da deneme sınavı yapabilirisiniz. Çıkan yanlışların üzerinde durarak bilgileriniz pekiştirebilir küçük boşluları kapatabilirsiniz” dedi.

Erken Uyumaya Çalışmayın

Sınav günü yaklaşırken uyku ve yeme alışkanlıklarına dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Nilgün Şekerci, “Sınavdan önceki gece çok erken uyumaya çalışmamalısınız. Daha önceki zamanlarda olduğu gibi normal yatış saatinde yatmaya özen gösterin. Erkenden uyumaya çalışmanız, sınav heyecanıyla birleşince uykunuzun iyice kaçmasına sebep olabilir. Uyuyamasanız bile bu durumun sınavdaki performansınızı etkilemeyeceğine inanın. Sınavdan bir gün önce de yediklerinize dikkat etmeli ve dışarıda yemek yerine evde yemeği tercih etmelisiniz” dedi.

Sınava Kadar Konuşmayın

Üsküdar Üniversitesi Eğitim Kurumları ve Rehberlik Hizmetleri Yöneticisi Uzm. Psk. Dan. Ece Tözeniş, başarılı bir YGS için adaylara sınava kadar sınavla ilgili konuşmaları çok aza indirmeleri gerektiğini belirterek, “Çünkü bu konularda sürekli konuşmak kaygıyı daha da pekiştiriyor” dedi.

En İyi Bildiğini Konuya Odaklanın

Ece Tözeniş, “Zorlandığınız, çalıştığınız halde bir türlü başarılı olamadığınız konular varsa bunlarla zaman kaybetmek yerine en iyi bildiğiniz konular üzerinden gidip bol bol soru çözmenizde yarar var. Soru çözümü yaparken mutlaka süre tutun, bu zaman yönetimini sağlar” diye konuştu.

Neden Yanlış Yaptığınızı Bulun

Deneme sınavlarını gerçek bir sınav gibi değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Ece Tözeniş, “Sonrasında mutlaka sonuç analizlerini yaparak, yanlış yaptığınız sorularda neden hata yaptığınızı irdeleyin. Bilgi eksikliğinden kaynaklanan bir hata varsa o konuyla ilgili bilgilerinizi tekrar gözden geçirin, dikkatsizlikten kaynaklanan bir hata varsa konuyla ilgili soru çözümlerinizi arttırın” diye konuştu.

Turlama Tekniği

Öğrencilere sınav sırasında turlama tekniğini öneren Ece Tözeniş, şöyle devam etti: “Yapılamayan sorular hem zaman kaybına hem de kaygımızın artmasına neden olur. Önce bildiğiniz soruları çözüp yapamadığınız soruları ikinci tura bırakabilirsiniz. Zaman kaybı ve kaydırma yapma riskine karşı cevapları önce soru kitapçığına ardından hemen cevap kâğıdına işaretleyebilirsiniz.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.