Yerli Otomobil ve İHA Hacettepe'de üretildi

Hacettepe Üniversitesi Teknokent'inde elektrikli yerli otomobil ve insansız hava aracı üretildi.

Yerli Otomobil ve İHA Hacettepe'de üretildi
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Hacettepe Üniversitesi Teknokent'inde yerli milli insansız hava aracı ve otomobil üretildi. Prototiplerin basına tanıtıldığı toplantıda Teknokent Genel Müdürü Abdurrahman Güngör projeyi kendi özsermayeleriyle gerçekleştirdiklerini, şu anda test aşamasında olduklarını aktardı. 

Havettepe Üniversitesi Teknokent'inde üretilen elektrikli otomobile TEO, insansız hava aracına ise Avipad  adı verildi. TEO ve Avipad'in şarj süreleri ve harekete halinde kalabildikleri süre ile ilgili bir bilgi verilmedi. 

Milliyet'in haberinde Teknokent bünyesinden 220 şirketin faaliyet gösterdiği belirtilerek Genel Müdür Abdurrahman Güngör'ün şu ifadelerine yer verildi.

"Teknokentte, savunma sanayi, enerji, biyomedikal ve medikal alanında çalışan firmalara ev sahipliği yapıyoruz. Yeni kurulmuş şirketlerden yıllık 100 milyon dolar satış yapana kadar çeşitli büyüklükte 220 şirket var. Şirketlerin yüzde 60'nı yazılım ve teknoloji firmaları oluşturuyor."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.