Yerli helikopter motoru için imzalar atıldı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) ile Light Helicopter Turbine Engine Company (LHTEC) ortaklığında motor üretimi yapmak için imzalar atıldı.

Yerli helikopter motoru için imzalar atıldı
11 Aralık 2015 Cuma 17:27

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) ile  Light Helicopter Turbine Engine Company (LHTEC) ortaklığında motor üretimi yapmak için imzalar atıldı.

Honeywell Savunma ve Uzay İş Birimi Başkanı Carey Smith, Türk Özgün Helikopter Projesi kapsamında motor üretimi yapmak için Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) ile Honeywell International Inc. ve Rolls-Royce ortaklığı olan Light Helicopter Turbine Engine Company (LHTEC) arasında anlaşma imzalandığını söyledi. Smith, "Türk Özgün Helikopter Projesi'nde motor üretimi yapmak için TUSAŞ ile anlaşma imzaladık" dedi.

Smith, TUSAŞ ile LHTEC arasında Savunma Sanayi Müsteşarlığı programı olan Türk Hafif Sınıf Helikopteri (THSH) için CTS800 turboshaft motorlarını üretmek için anlaşma sağlandığını belirtti.

Anlaşma 5 yıllık bir geliştirme programını içeriyor. Buna göre, özgün helikoptere motorun uyarlanması ve uçuş otoriteleri sertifikasyonlarının alınması gerekiyor. Smith, projenin global pazarın yanı sıra yerel olarak Türk askeri ve sivil pazarına helikopterler sağlayacak üretim programıyla sonuçlanmasının beklendiğini ifade etti.





Etiketler; #teknoloji #bilim
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Yüreğinize sağlık.