Windows’tan Bitcoin Piyasasına Ağır Darbe

Windows 10 uygulama mağazası Bitcoin ödeme yöntemi desteğini kaldırdığını duyurdu. Bir tarafta Bitcoin miners, diğer tarafta kendi sektörünün en büyük şirketi; teknoloji borsaları sarsılıyor.

Windows’tan Bitcoin Piyasasına Ağır Darbe
16 Mart 2016 Çarşamba 11:42

Dünyanın en değerli sanal para birimi Bitcoin’e Windows’tan ağır bir darbe geldi. Birçok kişinin ödeme yöntemi olarak kullandığı Bitcoin, Windows mağazalarındaki geçerliliğini yitirdi. Bugün SSS (Sık Sorulan Sorular) bölümüne eklenen demeçte “Geçerli Bitcoin bakiyesi bulunan hesaplar, bakiyeleri bitene dek bu para birimini kullanabileceklerdir. Ancak daha fazla Bitcoin bakiyesi yükleyemeyecek ve değişim yapamayacaktırlar” şeklinde açıklama yapıldı.

Bitcoin, Windows 10 uygulama mağazasında sürüm ilk yayınlandığı andan itibaren ödeme yöntemi olarak kullanılabiliyordu. Ancak belki Windows’un piyasaya yönelik hedefleri, belki Bitcoin’in son 9 aydır hiç yükselişe geçememiş olması nedeniyle ödeme yöntemleri arasından kaldırıldı.

Bir zamanlar 1 BTC=1500 US Dolar değerini gören sanal para birimi son 3 yılda hızla kan kaybediyor. Son durumu 1 BTC=479 US Dolar. Buna rağmen halen dünyanın en değerli para birimi. Windows’un güncellemesinin ardından kendi borsasında değer kaybetmeye başladı. Aynı zamanda miners (BTC üreticileri) Windows’un hisse değerlerini düşürmek için kendi aralarında gruplaşmaya başladılar. Teknoloji ve şifreleme borsaları için zor dört hafta bekleniyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.