Windows 7 Professional , 1 Kasım 2016\'da tarih oluyor

Microsoft tarafından Windows 7 yüklü PC\'ler için kesin bir bitiş tarihinin 31 Ekim 2016 olduğunu bildirildi. Bu açıklamayla 2016 yılının Kasım ayından itibaren Windows 7 Professional yüklü bilgisayarların satışının olmayacağı belli oldu.

Windows 7 Professional , 1 Kasım 2016\'da tarih oluyor
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Microsoft tarafından Windows 7 yüklü PC'ler için kesin bir bitiş tarihinin 31 Ekim 2016 olduğunu bildirildi.

Bu açıklamayla 2016 yılının Kasım ayından itibaren Windows 7 Professional yüklü bilgisayarların satışının olmayacağı belli oldu. Windows 7 Professional'ın satışları, Windows 8'in kullanıcılar tarafından çok fazla ilgi duyulmaması nedeniyle satışlarına devam edilmişti.

31 Ekim 2016 tarihinden itibaren Windows 8.1 de PC'lerde satışı olmayacak. Microsoft bu kararla önümüzdeki senelerde tüm PC'lerde Windows 10 yüklü PC satışlarının olacağının sinyalini verdi.

Windows 10 tasarım anlamında eleştirilerede maruz kalıyor. Bu konuda en sert eleştiri Google’ın tasarımdan sorumlu Başkan Yardımcısı Matias Duarte'dan geldi. Matias Duarte resmi twitter hesabından attığı tweetler ile Windows 10 ile Windows XP’nin tasarımları arasında pek de bir fark olmadığını söyledi. Matias tweetinde , 'Windows 10 mu? Şuna Windows 10 yıl öncesi desenize' yazarak tepkisini ortaya koydu.

Windows 10 işletim sistemi şu ana kadar 120 milyon adet bilgisayara kuruldu. İşletim sisteminin, Windows 7, 8, 8.1 lisanslı işletim sistemine sahip olan kullanıcılara ücretsiz sunulması, Windows 10'un bu kadar hızlı yayılmasında etkili olduğu ifade ediliyor. 

 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.