WhatsApp nedir? WhatsApp nasıl kullanılır?

WhatsApp yeni bir sistem daha ortaya çıktı, WhatsApp nedir? WhatsApp nasıl kullanılır?

WhatsApp nedir? WhatsApp nasıl kullanılır?
18 Ocak 2016 Pazartesi 22:28

WhatsApp yeni bir sistem daha ortaya çıktı, WhatsApp nedir? WhatsApp nasıl kullanılır?

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma aracı, Whatsapp dünya genelinde yaklaşık 1 milyar cihazda yüklü.Akıllı telefonlar yaygınlaşmadan önce dahi whatsapp indir seçeneği birçok mobil cihazda mevcuttu. Bugünkü mobil işletim sistemlerinin temeli cihazlarda whatsapp kullanılabiliyordu. Bir anlık mesajlaşma uygulaması olarak piyasaya sürülmüştür. Uygulamanın bölgeleye göre ilk bir yıl veya 2 yıl boyunca ücretsiz olması ancak sonradan ücretli hale gelmesi birçok kişinin whatsapp ücretsiz midir, sorusunu sormasına neden oldu. Uygulamanın bu satış taktiği de pazarlama konusunda çok yeni ve etkili bir yöntemdir. ancak whatsapp'ın aksine görüntülü konuşma, ana haber ağı gibi yenilikler de sunuyorlar. Buna rağmen mesajlaşma uygulamalarının lideri konumunda whatsapp oturuyor. Uygulama 2014 yılında Facebook tarafından çok uçuk bir rakama, beklenilmeyen bir fiyata satın alındı. 19 milyar ödeyerek uygulamanın bütün haklarını satın alan Facebook, Whatsapp üzerinde çok fazla değişiklik yapmadı. Güvenlik seçeneklerini arttırdı, var olan sorunlar ile ilgili çalışmalar yaptı ancak tema, ek özellik vb. değişiklikler yapılmadı. iTunes'te whatsapp ios sürümleri, Google Play'de ise whatsapp android sürümü indirilebilir. İlk indirme esnasında herhangi bir ücret ödenmez. Whatsapp'ın aktif olabilmesi için cep telefonunuza ihtiyacı vardır. Onay kodu sistemi yerine telefon sms alma servisini kullanarak kendisini onaylıyor. Bu sayede de cep telefonu hariç cihazlara yüklenilmesinin önüne geçilmiş.

                Peki, gerçekte whatsapp nedir? Whatsapp olağan bir mesajlaşma uygulaması değil. Whatsapp'ta konuşmalar herhangi bir devlet veya kurum tarafından çözülememekte ve paylaşılmamakta. Bu yönü uzun bir süre eleştirildi. Hatta İngiltere'de Whatsapp'ın yasaklanması ile ilgili birkaç çalışma dahi yapılacaktı ancak tepkiler üzerine yapılamadı. Whatsapp'taki konuşmalar diğer bütün mesajlaşma uygulamaları, sosyal ağlar ve hatta dünyanın en ünlü siteleri aksine hiçbir devlet veya istihbarat kurumu ile paylaşılmıyor. Kullanıcılar tam bir gizlilik içerisinde. Çok basit bir işleyişi var. Uygulama, telefonunuzda kayıtlı numaralardan hangilerinin whatsapp'ı olduğunu çıkarıyor ve bu kişilerle sohbet edilebiliyor. Bir isim veya numara aratarak kişiyi eklemek mümkün değil. Sadece adres defterinde kayıtlı ise konuşma başlatılabilir ki bu da Whatsapp'ın kendisine has işleyişidir. Uygulama sık sık güncellenir, whatssapp güncellemelerinde neler var diye merak ederseniz Google Play ve iTunes üzerinde güncel sürüm notlarını görebilirsiniz. Whatsapp çoğunlukla güvenlik ile ilgili güncelleme yapmakta. Sistemleri çok fazla saldırı alıyor ancak şuana dek bu durum hiçbir şekilde kullanıcılara yansıtılmadı. Uygulama daha korunaklı ve daha gizli bir hale getiliyor. Elbette bug ve verimlilik çalışmaları da var. Google play ve iTunes'te whatsapp güncel sürüm nedir, öğrenebilir ve indirebilirsiniz. Uygulama ile ilgili görüşlerinizi de bildirebilirsiniz.

                Whatsapp dünyanın en çok kullanılan uygulamalarından biri ve yine kendi işinde lider olan bir başka şirket, Facebook tarafından satın alındı. Facebook'un whatsapp'ı satın aldıktan sonra köklü değişiklikler yapması veya en azından ek özellikler getirmesi bekleniyordu. Buna rağmen uygulama benzer görünümde, benzer kullanımda ilerlemekte. İOS ve Android platformlarda hemen hemen her cihazda yüklü bir uygulama. Pratik ve her cihaza uygun. Yüksek veri bağlantısı gerektirmiyor, çok fazla yer kaplamıyor ve yıllık ücreti en fazla 2.5 TL.  Böylesi bir mesajlaşma uygulaması ile çevrenizdeki birçok kişiye anında ulaşmak mümkün olacaktır. Her akıllı telefonda mutlaka bulunması gereken ve sürekli olarak kullanılacak bir uygulama. 


Etiketler; #WhatsApp
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sefiye - 3 yıl önce
Wachtsaap onsayfada göremiyorum ve açılmıyor