TİB, Google Web Cache'ye erişim yasağı getirdi - Google web cache nedir?

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) google web cache'ye erisim yasağı getirdi. Ayrıca Google'da, TİB'in erişim yasağı gelmesinden sonra aşırı derecede yavaşlama görülüyor. Peki Tib Google'a neden erişim yasağı getirdi. Google web cache nedir ve neden kapatıldı? Detaylar haberimizde.

TİB, Google Web Cache'ye erişim yasağı getirdi - Google web cache nedir?
15 Haziran 2016 Çarşamba 16:38

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı, Google'a erişim yasağı getirdi. TİB tarafıdan yapılan bu şaka gibi yasaklama, büyük tepkilere yol açtı. TİB'in, Google Webcache özelliğine neden ve niçin yasaklama getirdiği konusunda net bir bilgi yok. TiB'in Google Webcache özelliğine erişim yasağı getirmesinden sonra google sitelerine girme hızında da büyük oranda yavaşlama görülüyor. TİB'in yasak getirdiği Webcache nedir bilmeyenler için kısaca bahsetmem gerekirse, google da arama yaptığımızda çıkan sonuçların başlık kısımlarının altında aşağı doğru bakan küçük bir ok işareti bulunur, kullanıcı, buna tıkladığında google sitede en son ne zaman tarandığı ve ne şekilde tarandığı görülebiliyor. 

Yani kısacası bir websitesinin geçmişe dönük hangi içeriğe sahip olduğunu görebilmenizi sağlayan arayüz. Google Web cache.

TİB tarafından alınan kararda, "5651 sayılı Kanun uyarınca yapılan teknik inceleme ve hukuki değerlendirme sonucunda bu İnternet sitesi (webcache.googleusercontent.com) hakkındaki Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı‘nın 15/06/2016 tarih ve 490.05.01.2016.-84787 sayılı kararına istinaden Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından İDARİ TEDBİR uygulanmaktadır" ifadelerine yer verildi.

Alınan erişim engeli kararı nedeniyle Google tabanlı çok sayıda internet servisine erişim sağlanamıyor. Sosyal medyada çok sayıda kullanıcı, erişim engeli nedeniyle Gmail ve YouTube gibi servislere erişimin oldukça kısıtlı olduğunu yazıyor. Ayrıca internette belirgin bir şekilde hız yavaşlaması yaşanıyor. 





 


Etiketler; #tib
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.