Sosyal Medya Hesaplarını Nasıl Sileriz

Sosyal medyada en çok kullanılan; Facebook, Twitter ve Instagram hesaplarının nasıl silinebileceğini bu haberimizde bulabilirsiniz.

Sosyal Medya Hesaplarını Nasıl Sileriz
26 Ağustos 2017 Cumartesi 18:19

Gün geçtikçe sosyal medya bağımlılığı daha çok artmakta. Başta Facebook, Instagram ve Twitter olmak üzere birçok sosyal platformda vaktimizin çoğunu boşa geçiriyoruz. Bazı insanlar ise günlük faaliyetlerini tamamen kenara bırakıp tüm günü sosyal medyada geçiriyorlar. Bağımlılık seviyesine ulaşan sosyal medya kullanımının önüne geçmek isteyen kullanıcılar ise hesap silme işlemi yapmak istiyorlar. Ancak birçok sosyal ağ üzerinde hesap silme işlemleri çok basit olmuyor. Bazı kullanıcılar hesaplarını silmeyi başaramıyorlar. Bu yazımızda; facebook hesap silme, twitter hesap silme ve instagram hesap silme işlemlerini detaylıca anlatmaya çalışacağız.

Facebook Hesap Silme İşlemi

facebook hesap silme

Facebook hesap silme işleminde öncelikle hesabımıza giriş yapmamız gerekiyor.

Ardından Facebook hesap silme linki olan https://www.facebook.com/help/delete_account adresine tıklıyoruz.

Karşımıza çıkan soruları cevaplıyor ve işlemini onaylıyoruz.

Twitter Hesap Silme İşlemi

twitter hesap silme

Twitter hesap silme adımlarında doğrudan hesabınızı kalıcı olarak silmeniz mümkün değil.

Hesabınızı devre dışı bırakıp 30 gün boyunca giriş yapmamanız gerekiyor. Hesabınıza 30 gün giriş yapmazsanız twitter hesap silme işlemi kendiliğinden gerçekleşecektir. Bu 30 gün içinde profiliniz ulaşılmaz olacaktır.

 işlemine başlamak için hesabımıza giriş yaptıktan sonra, tiwitter hesap silme linkine tıklıyoruz https://twitter.com/settings/accounts/confirm_deactivation

İlgili sayfada bulunan hesabımı devre dışı bırak butonuna tıklayıp 30 günlük bekleme dönemini başlatıyoruz.

Sosyal ağlarda hesap silme işlemleri çok zor olmamakla birlikte, bazı kullanıcıların hesaplarını silmeyi başaramadığını görmekteyiz. Bu yazımızın; Facebook, twitter ve instagram hesap silme işlemlerinde sizlere yardımcı olacağını düşünüyoruz.

İnstagram Hesap Silme İşlemi

instagram hesap silme

İnstagram hesap silme için hesabımızda oturum açıyoruz.

Hesabımıza giriş yaptıktan sonra,  linkini tıklıyoruz https://www.instagram.com/accounts/remove/request/permanent/

Karşımıza çıkan soruları cevaplıyor ve instagram hesap silme işlemini onaylıyoruz.

Onay verirken instagram şifrenizi tekrar isteyecektir, instagram hesabınızı tamamen silmek için şifrenizi tekrar girmeniz ve onaylamanız yeterli.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.